Avusturya’dan deprem bölgesine gönderilen konteynerler Bratislava’dan yola çiktiAskin Kiyagan

Avusturya’dan deprem bölgesine gönderilen konteynerler Bratislava’dan yola çiktiAskin Kiyagan

VIYANA (AA) - Avusturya’nin önde gelen insaat firmalarindan Strabag, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Adiyaman’in Gölbasi ilçesine 30'u konut, 3'ü banyo ve tuvalet olmak üzere 33 konteyner gönderdi.

Strabag Yönetim Kurulundan Omer Al-Rawi ve firma çalisani Murat Acar'in organize ettigi inisiyatif kapsaminda konteynerler, Rail Cargo araciligiyla Türkiye’ye tasiniyor.

Slovakya’nin baskenti Bratislava’daki Rail Cargo’nun toplama merkezinde düzenlenen programa Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Bratislava Büyükelçisi Yunus Demirer ve Strabag Üst Yöneticisi (CEO) Klemens Haselsteiner katildi.

Büyükelçi Ceyhun, yaptigi konusmada, Avusturya’nin Strabag firmasi tarafindan 30'u konut, 3'ü banyo ve tuvalet olmak üzere 33 konteynerin Bratislava’da trenlere yüklenerek Adiyaman’in Gölbasi ilçesine gönderilecegini söyledi.

Ceyhun, "Strabag firmasina ve özellikle firmasinin bu kampanyasinda, bu yardimin yapilmasinda büyük destegi olan Viyana Eyalet Meclisi Milletvekili Omer Al-Rawi’ye yürekten tesekkür ediyorum." dedi.

- Avusturya'dan 150'ye yakin konteyner destegi

Ceyhun, tek basina Strabag firmasinin yaptigi yardimlarin çok kiymetli oldugunu, bunun yani sira Avusturya’dan 150’ye yakin konteyner ve çok sayida yardim malzemesinin Türkiye’ye gönderildigini belirterek, hem burada yasayan 300 bin Türk kökenli vatandasa hem de desteklerini esirgemeyen Avusturyalilara sükranlarini iletti.

Türkiye’nin Bratislava Büyükelçisi Demirer de hem Strabag firmasina hem de deprem bölgesine yaptiklari yardimlardan ötürü Slovakya ve Avusturya’da yasayan Türk kökenli vatandaslara tesekkür etti.

- Strabag'dan bir yil boyunca depremzedelere kira yardimi

Strabag Yönetim Kurulundan Milletvekili Omer Al-Rawi de firmalarinin yürüttügü konteyner yardiminin disinda Strabag bünyesinde bir fon olusturuldugunu, bu fonla firmada çalisan Türk kökenli isçilerin deprem bölgesinde etkilenen yakinlarina kira yardimi yapildigini ifade etti.

Al-Rawi, su ana kadar 25 aileye bu yönde destek olduklarini, bir yil boyunca bu kisilerin kiralarinin Strabag tarafindan karsilanacagini anlatti.

Strabag’da çalisanlarin yakinlari disinda kalan depremzedelere de yardim ulastirmak için konteyner kampanyasini baslattiklarini ifade eden Al-Rawi, "Bu yardimlari hem insani nedenlerden ötürü depremzedelere borçlu oldugumuzu düsünüyorum, ayrica Strabag’in bünyesinde çalisan Türk kökenli çalisanlara yönelik bir tesekkür olarak da degerlendiriyorum. Bizler bir aileyiz, kötü ve iyi zamanlarda birlikte olup birbirimize destek oluyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Al-Rawi, söz konusu yardimin bütün paydaslarin ortak dayanismasiyla olusturuldugunu kaydederek, konteynerlerin 30 aileye barinma imkani sunacagini ancak ilerleyen günlerde ihtiyaca göre farkli amaçlar için de kullanilabilecegini dile getirdi.

Sirket personeli Murat Acar da 17 yildir bu firmada çalistigini, kampanya baslatilirken kendisiyle fikir alisverisinde bulunuldugunu söyledi.

Acar, Strabag adina deprem bölgesinde bulundugunu, yikimi bizzat gördükten sonra bu kampanyanin ne kadar önemli oldugunu daha iyi anladigini ve bunun bir parçasi oldugu için mutluluk duydugunu sözlerine ekledi.