GÜNDEM / 8 Mayis 2023EkipANADOLU AJANSI

GÜNDEM / 8 Mayis 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kahramanmaras merkezli depremlere iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

2- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kirklareli Cumhuriyet Meydani'nda, Edirne Selimiye Meydani'nda ve Tekirdag Çerkezköy Hayri Batur Caddesi'nde düzenlenecek mitinglere katilacak.

(Kirklareli/13.00/Edirne/15.30/Tekirdag/17.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Istanbul Üniversitesi'nde, "Balkanlar ve Avrupa: Ortak Geçmisten Ortak Gelecege" konulu konferansa istirak edecek.

(Istanbul/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Nallihan mitinginde konusacak, Altindag Kültür Merkezi'nde özel halk otobüsçüleri ile bulusacak, Yenimahalle'de esnaf ziyaretinde bulunacak, Pursaklar'da Büyük Esnaf Bulusmasi Programi'na katilacak.

(Ankara/10.30-19.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Adana mitingine istirak edecek.

(Adana/17.00) (Fotografli-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Murat Kurum, Ümraniye'de kadin seçmenlerle kahvaltiya, Üsküdar'da Gençlik Bulusmasi'na katilacak, Istanbul Site ve Tesis Yöneticileri ile bulusacak, Beykoz'da Giresunlular Bulusmasi'na istirak edecek.

(Istanbul/10.00-20.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Içisleri Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Süleyman Soylu, Zeytinburnu'nda sivil toplum kuruluslariyla bir araya gelecek, Kagithane’de Tevfikiye Camisi’nin açilisini gerçeklestirecek, Talatpasa mahalle bulusmasina katilacak. Besiktas’ta Sinanpasa mahalle bulusmasina istirak edecek Soylu, Rizeliler Dernegini ve Besiktas Ülkü Ocaklari Baskanligini ziyaret edecek, Eyüpsultan’da Yesilpinar mahalle bulusmasina katilacak.

(Istanbul/09.30-20.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Cumhurbaskani adayi Sinan Ogan, sivil toplum kuruluslarini ve esnafi ziyaret edecek, gençlerle bir araya gelecek.

(Gaziantep/Kilis/09.30-19.30) (Fotografli-Görüntülü)


EKONOMI FINANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani ve AK Parti Bursa milletvekili adayi Mustafa Varank, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancik ilçelerini ziyaret edecek.

(Bursa/12.00/14.00/16.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Tarim ve Orman Bakani ve AK Parti Kahramanmaras milletvekili adayi Vahit Kirisci, su verimliligi seferberligi egitim programina ve tarim sektörü temsilcileriyle toplantiya katilacak, AK Parti Keskin ilçe mitingine istirak edecek ve tarim sektörü temsilcileri ile bir araya gelecek.

(Kirsehir/10.30/11.00/Kirikkale/15.30/18.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- Ticaret Bakani ve AK Parti Samsun milletvekili adayi Mehmet Mus, "Samsun Ili Yatirim ve Ihracat Zirvesi"nin açilis konusmasini yapacak.

(Samsun/10.30) (Fotografli-Görüntülü)

4- Ulastirma ve Altyapi Bakani ve AK Parti Trabzon milletvekili adayi Adil Karaismailoglu, Arsin Organize Sanayi Bölgesini, AK Parti Yomra Ilçe Baskanligini, Sancak Mahallesi esnafini ziyaret edecek, Kasüstü Seçim Irtibat Ofisi açilisini yapacak, esnafi ziyaret edecek, Yomra ilçe mahalle muhtarlari ile toplantida bulusacak, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti 2022 Basarili Gazeteciler Yarismasi Ödül Töreni ile Soförler Odasi ve Servis Araçlari yönetimi ile istisare toplantisina istirak edecek, ardindan Trabzonspor-Ankaragücü karsilasmasini izleyecek.

(Trabzon/10.30-20.00) (Fotografli-Görüntülü)

5- Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir, Valiligi ziyaret edecek, Adiyaman Ticaret ve Sanayi Odasinda basin açiklamasi yapacak, konteyner kente gidecek, ardindan Malatya Valiligini ziyaret edecek, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasinda basin açiklamasi yapacak ve konteyner kente ziyarette bulunacak.

(Adiyaman/09.30/10.30/11.30/Malatya15.00/16.00/17.30) (Fotografli-Görüntülü)

6- Türkiye Istatistik Kurumu, nisan ayina iliskin finansal yatirim araçlarinin reel getiri oranlari ile 2022 yilina iliskin yoksulluk ve yasam kosullari istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi'nde "Prof. Dr. Haluk Dursun Kültür, Medeniyet ve Gençlik Sempozyumu"na katilacak, Tevfikiye Camisi'ni ziyaret edecek.

(Istanbul/11.00/13.00) (Fotografli-Görüntülü)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani ve AK Parti Izmir milletvekili adayi Mehmet Muharrem Kasapoglu, TCG Anadolu gemisini ziyaretin ardindan Bayrakli Sevgi Yolu'nda esnafla bir araya gelecek, Izmir Spor Kulüpleri Birligi Vakfini ziyaret edecek, Alsancak'ta e-spor etkinligine katilacak.

(Izmir/11.00-20.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Spor Toto Süper Lig'in 33. hafta mücadelesi Trabzonspor-MKE Ankaragücü ve Galatasaray-Medipol Basaksehir maçlariyla tamamlanacak.

(Trabzon/Istanbul/20.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 5'incilik mücadelesi ikinci maçinda Galatasaray HDI Sigorta ile Bursa Büyüksehir Belediyespor karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/15.00) (Fotografli)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.