Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin'den "geçici isçi düzenlemesi" açiklamasi:Sinan Uslu- "Geçici isçi sorununu çözüyoruz, bu mesele tarihe karisacak" - "Devletin, norm kadroya eleman alirken, kidem sirasina göre mevcut geçici isçilerden almasini önerdik" - "Mevcut geçici isçilerin de uzun süre; 11 ay, 29 gün çalistirilmasini teklif ettik"

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin'den "geçici isçi düzenlemesi" açiklamasi:Sinan Uslu- "Geçici isçi sorununu çözüyoruz, bu mesele tarihe karisacak"
- "Devletin, norm kadroya eleman alirken, kidem sirasina göre mevcut geçici isçilerden almasini önerdik"
- "Mevcut geçici isçilerin de uzun süre; 11 ay, 29 gün çalistirilmasini teklif ettik"

TBMM (AA) - Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, "Geçici isçi sorununu çözüyoruz, bu mesele tarihe karisacak." dedi.

Bilgin, AK Parti TBMM Grup Toplantisi öncesinde gazetecilerin gündeme iliskin sorularini yanitladi.

"Emeklilikte Yasa Takilanlar (EYT) düzenlemesi ile staj magdurlarinin ortaya çiktigi" dile getirilerek degerlendirmesi sorulan Bilgin, "Staj magduru, kavrami dogru degil, staj magduru yok. Çünkü prim yatirmayanlar, prim yatirmadan emekli olabilir mi? Patronlari kim? Kendi adlarina sigorta primini yatiracak olan ismi bize bildirsinler, onlari tespit edelim, primlerini yatirsinlar. Staj bir egitimdir, kavramlari dogru kullanalim." diye konustu.

Geçici isçilerle ilgili düzenlemenin hangi asamada olduguna iliskin soruya Bilgin, "Düzenleme su anda Meclis'te. Tahmin ediyorum bu hafta Meclis gündemine alinir. Geçici isçi sorununu çözüyoruz. Dosya dosya önümüzde ele aldigimiz her konuyu çözerek dosyayi kapatiyoruz. EYT'den sonra geçici isçiler demistik, simdi geçici isçiler meselesi insallah Meclisimizin verecegi kararla kapaniyor. Geçici isçiler meselesi tarihe karisacak." karsiligini verdi.

Bilgin, Meclis Baskanligina sunulmasi öngörülen geçici isçilere yönelik kanun teklifinin içerigine yönelik soru üzerine, "Devlette norm kadrolar var, bir de geçici isçiler var. Devletin, norm kadroya eleman alirken kidem sirasina göre mevcut geçici isçilerden almasini önerdik. Sart; çalisma süresi, en kidemli olanlar alinsin." ifadelerini kullandi.

"Geçici isçilere yönelik çalisma süresinde alt sinir olacak mi?" sorusunu da yanitlayan Bilgin, "Sinir yok, siraya koysun, en kidemliden baslayarak alsin. Mevcut geçici isçilerin de uzun süre, 11 ay, 29 gün çalistirilmasini önerdik." bilgisini verdi.