Ukrayna Disisleri Bakan Yardimcisi Dzhaparova’nin 4 günlük Hindistan ziyareti basladiIbrahim Hakki Çetinkaya

Ukrayna Disisleri Bakan Yardimcisi Dzhaparova’nin 4 günlük Hindistan ziyareti basladiIbrahim Hakki Çetinkaya

ANKARA (AA) - Ukrayna Birinci Disisleri Bakan Yardimcisi Emine Dzhaparova’nin 4 günlük Hindistan ziyareti için baskent Yeni Delhi’ye geldi.

Aninews'in haberine göre, Hindistan Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, Dzhaparova’nin Yeni Delhi’deki temaslari, Disisleri Bakanligi Müstesari Sanjay Verma ile baslayacak.

Görüsmede, iki ülke arasindaki iliskilerin ve isbirligi firsatlarinin yani sira Ukrayna’daki mevcut durumun ve küresel sorunlarin ele alinmasi bekleniyor.

Dzhaparova, Kültür ve Dis Iliskilerden Sorumlu Devlet Bakani Meenakshi Lekhi ve Ulusal Güvenlik Danisman Yardimcisi Vikram Misri ile de görüsmeler yapacak.

Dzhaparova’nin Yeni Delhi ziyareti, Rusya-Ukrayna Savasi basladiktan sonra iki ülke arasindaki ilk resmi temas olmasi bakimindan önem tasiyor.

Hindistan Basbakani Narendra Modi, Rusya-Ukrayna Savasi basladiktan sonra hem Rusya hem de Ukrayna devlet baskanlari ile yaptigi görüsmelerde, Hindistan’in baris için her türlü destegi vermeye hazir oldugunu dile getirmis, çatismalarin ancak diyalog ve diplomasi ile çözülebilecegini vurgulamisti.