Kiziltepe Belediyesinin "mobil kuaför araci" Adiyamanli depremzedelerin hizmetindeAbdullah Söylemez,Cüneyt Çelik- Gönüllü kuaför Semra Dogan: - "Saç bakimi yapilirken çocuklar çok mutlu oluyor ve ikinci defa da geliyorlar. Hiçbirisini geri çevirmiyoruz. Onlari mutlu görmek bize yetiyor" - Kuaför Meryem Çeçen: - "Onlarin mutlulugu bizim için büyük bir enerji kaynagi oluyor. Onlarin mutlu oldugunu görünce bu isi daha çok severek yapiyoruz"

Kiziltepe Belediyesinin "mobil kuaför araci" Adiyamanli depremzedelerin hizmetindeAbdullah Söylemez,Cüneyt Çelik- Gönüllü kuaför Semra Dogan:
- "Saç bakimi yapilirken çocuklar çok mutlu oluyor ve ikinci defa da geliyorlar. Hiçbirisini geri çevirmiyoruz. Onlari mutlu görmek bize yetiyor"
- Kuaför Meryem Çeçen:
- "Onlarin mutlulugu bizim için büyük bir enerji kaynagi oluyor. Onlarin mutlu oldugunu görünce bu isi daha çok severek yapiyoruz"

ADIYAMAN (AA) - ABDULLAH SÖYLEMEZ/CÜNEYT ÇELIK - Mardin'in Kiziltepe Belediyesince olusturulan mobil araçta gönüllü olarak mesai yapan kuaförler, Adiyaman'da depremzede kadin ve kiz çocuklarin her türlü saç bakimlarini özenle yapiyor.

Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen iller arasinda yer alan Adiyaman'da, depremzedelerin yaralarinin sarilmasi ve hayatin normale dönmesi için çalismalar devam ediyor.

Bu kapsamda Mardin'in Kiziltepe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Fatih Cidiroglu'nun talimatiyla hazirlanan üzerinde "Biz Birlikte Güzeliz" yazili "mobil kuaför araci", gönüllü kuaförlerle Adiyaman'a gönderildi.

Çadir kentlere giden kuaförler, depremzede kadinlarin saç bakimini yapip çocuklarin da saçlarini yikayip özenle örüyor.

Kuaför Semra Dogan, AA muhabirine, bir haftadir çadir kentleri gezerek çocuklarin saç bakimlarini yaptiklarini söyledi.

Çocuklarin küçük seylerle mutlu olabildigini belirten Dogan, "Depremzede aileler ve çocuklara destek olmak için geldik. Kadin ve çocuklarla ilgilenip saç bakimlarini yapiyoruz. Özel talepleri olursa onlari da yerine getirmeye çalisiyoruz. Çocuklarin saçlarini kesiyoruz, örgü ve sekillendirmeler yapiyoruz. Saç bakimi yapilirken çocuklar çok mutlu oluyor ve ikinci defa da geliyorlar. Hiçbirisini geri çevirmiyoruz. Onlari mutlu görmek bize yetiyor." diye konustu.

Gönüllü kuaförlerden Meryem Çeçen de kadin ve çocuklarin saç bakimini yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Bugüne kadar deprem bölgesindeki çok sayida köy ve çadir kente gittiklerini aktaran Çeçen, "Her ne kadar bir kuaför salonu hizmeti sunamasak da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalistik. Kadin ve çocuklari mutlu ettik. Çocuklar kuaförün elinden saçlarinin kesilmesini çok seviyor. Böyle bir projede yer aldigimiz için Kaymakam beye tesekkür ediyoruz. Eminim çocuklar da çok mutlular." ifadelerini kullandi.

Çeçen, islemlerin uzunluguna göre bazi günler 150 kisinin saç bakimini yapabildiklerini kaydetti.

Bugüne kadar 500'den fazla kadin ve çocugun saç bakimini yaptiklarini ifade eden Çeçen, "Onlarin mutlulugu bizim için büyük bir enerji kaynagi oluyor. Onlarin mutlu oldugunu görünce bu isi daha çok severek yapiyoruz. Tatli yorgunlugu bile hissetmiyoruz. Yorgunluk adina hiçbir sey yok. Insallah çalismaya devam edecegiz." dedi.

Çadir kentte kalan depremzede Saadet Oguzhan ise depremin ilk gününden bu yana Mardin ve Kiziltepe'nin kendilerine her türlü destegi sundugunu anlatti.

Oguzhan, "Allah onlardan ve herkesten razi olsun. Yemege gittigimizde her seyi veriyorlar. Kadinlar ve çocuklarin saç bakimlarini yapiyorlar. Bizi terk etmediler. Allah da onlari terk etmesin. Gece gündüz onlardan bahsediyoruz. Bir gün, iki gün degil hep yanimizdalar. Allah onlardan razi olsun." diye konustu.

Depremzede Esra Doz da, Kiziltepe Kaymakamligi ve gönüllü kuaförlerin kendilerine her türlü destekte bulunduklarini ve onlara minnettar olduklarini dile getirdi.