Halterde Kovid-19 salgini sürecinde düsen sporcu sayisi yeniden yükselise geçtiHalife Yalçinkaya- Türkiye Halter Federasyonu Baskani Talat Ünlü: "Sporcu, kulüp sayimiz ve faaliyet gösteren il sayimiz her geçen gün artmakta. Sporcu sayimizin yil sonuna kadar 3 bin civarinda olacagini tahmin ediyorum"

Halterde Kovid-19 salgini sürecinde düsen sporcu sayisi yeniden yükselise geçtiHalife Yalçinkaya- Türkiye Halter Federasyonu Baskani Talat Ünlü:
"Sporcu, kulüp sayimiz ve faaliyet gösteren il sayimiz her geçen gün artmakta. Sporcu sayimizin yil sonuna kadar 3 bin civarinda olacagini tahmin ediyorum"

SIVAS (AA) - HALIFE YALÇINKAYA - Türkiye Halter Federasyonu Baskani Talat Ünlü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde düsen lisansli sporcu sayisinin yeniden yükselise geçtigini söyledi.

Talat Ünlü, AA muhabirine yaptigi açiklamada, salgin sürecinden tüm branslarin etkilendigini ve lisansli sporcu sayisinda bir düsüs yasadiklarini belirtti.

Sporcu sayisinin 2019 yilinda 2 bin 481 oldugunu ifade eden Ünlü, salginin etkisini göstermeye basladigi 2020'de organizasyonlarin ertelendigini ve her yil yenilenmesi gereken lisanslarini yenilemeyen sporcular nedeniyle bu sayinin 1865'e kadar düstügünü dile getirdi.

Ünlü, 2021'de kismi bir artisla 1922'ye çikan lisansli sporcu sayisinin halter bransinin tekrar toparlandigi 2022'de ise 2 bin 645'e yükseldigini bildirdi.

Bu toparlanmayi güçlü altyapiyla gerçeklestirdiklerini vurgulayan Ünlü, bu sayede Erivan'da düzenlenen Büyükler Avrupa Halter Sampiyonasi'nda basari elde ettiklerini animsatarak, "6 altin, 10 gümüs ve 6 bronz madalya aldik. Bayanlarimiz takim halinde birinci, erkeklerimiz de üçüncü oldu." dedi.

Ünlü, halterin gelecek adina umut veren bir brans olduguna deginerek, "Bu, altyapidan gelen çalismalarin meyvelerini toplamaya basladigimizi gösteriyor. Sporcu ve kulüp sayimiz ve faaliyet gösteren il sayimiz her geçen gün artmakta. Sporcu sayimizin yil sonuna kadar 3 bin civarinda olacagini tahmin ediyorum." diye konustu.


- "Dünya sampiyonasi hazirliklarimiz üst seviyede"

Para halterin de federasyonlarina baglandigini anlatan Talat Ünlü, sunlari kaydetti:

"Daha önce paralimpik halterin bütün müsabakalarinda sporculari bizim antrenörlerimiz çalistiriyordu, bizim hakemlerimiz müsabakalarini yönetiyordu. Bütün her seyine hakim oldugumuz için çok zorlanmadik fakat ne kadar da olsa yeni bir brans aliyorsunuz. Onlarla ilgili dünya sampiyonasi kampimizi Ankara'da baslattik. Bazi sporcularin kendi illerinde çalisma gibi egilimleri var ama buna karsiyiz çünkü milli takim hazirligi toplu ve birlikte olursa güçlü olursunuz. O zaman milli takim ruhu kalmaz, bu çok önemli. Dünya sampiyonasi hazirliklarimiz hem paralimpikte hem de normal halterde üst seviyede. Verdigimiz bütün emeklerin karsiliginin yani sira devletimizin büyük bir katkisi var."


- "Önemli olan 2024 Paris Olimpiyatlari'na kotayi alabilmek"

Her iki kulvarda da basariyi hedeflediklerini dile getiren Talat Ünlü, "Hedefimiz madalyalar kazanmak ama öncelikle 2024 Paris Olimpiyatlari'nin kota müsabakasi bunlar. Önemli olan 2024 Paris Olimpiyatlari'na kotayi alabilmek. Onun akabinde de madalyalar üzerine hedef koyup, bunun üzerine çalismak lazim." ifadelerini kullandi.

Ünlü, paralimpikte Nazmiye Muslu Muratli'nin sampiyonluk yasadigini, Besra Duman'in üçüncülük elde ettigini hatirlatarak, "Nazmiye Muslu Muratli su anda milli takim kampimizda çalisiyor. Besra'nin bir rahatsizligi var. Erkeklerde ise Sivasli olan Abdullah Kayapinar var, o da çok iyi. Insallah bu arkadaslarimizdan çok ümitliyim." seklinde konustu.