Napoli Baskani, fanatik taraftar gruplarina karsi Ingiliz yasalarini örnek gösterdiBaris Seçkin

Napoli Baskani, fanatik taraftar gruplarina karsi Ingiliz yasalarini örnek gösterdiBaris Seçkin

ROMA (AA) - Napoli Baskani Aurelio De Laurentiis, UEFA Sampiyonlar Ligi son 16 turunda takiminin dün Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt'la yaptigi maç öncesi ve sonrasi çikan taraftar olaylarinin ardindan siyasetçilere "ultralar" olarak anilan fanatik taraftar gruplarina yönelik kati kurallar içeren yasalar çikarmalari çagrisinda bulundu.

De Laurentiis, Napoli ile Eintracht Frankfurt arasinda dün oynanan ve ev sahibi takimin 3-0 kazanarak çeyrek finale yükseldigi müsabaka öncesi ve sonrasinda çikan olaylara iliskin valilikte düzenlenen toplantiya katildi.

Baskan De Laurentiis, burada yaptigi konusmada, taraftarlar arasinda atismalara dahil edilebilecek her seyin kurulu düzeni bozmaya yönelik bir bahene oldugunu ifade ederek, siyasilere "ultralar" olarak anilan fanatik taraftar gruplarina yönelik siki tedbirler almasi çagrisinda bulundu.

Napoli Baskani, bazi Napoli taraftarlarinin da dün Alman taraftarlarla çatismak için disarida olmasini elestirerek, "Spor spordur. Takima gösterilen destek de saglikli olmalidir. Çünkü aileler, çocuklar stada gidiyor. Onlara statlarda uyusturucu ya da silah gösterilmemesi gerekiyor. Bazi insanlar 'Biz Napoliyiz' diyerek dün Alman taraftarlarla çatisma bahanesiyle basibos sekilde dolasiyorlardi, ama aslinda güvenlik güçleriyle çatismaya hazirdilar." ifadelerini kullandi.

Italya Basbakani Giorgia Meloni'ye de seslenen De Laurentiis, "Yillardir, statlarda Ingiliz yasalarinin uygulanmasi için çagrida bulunuyorum. Meloni'ye de bunu söyledim. Meloni'nin (Eski Ingiltere Basbakani Margaret) Thatcher gibi olmasini bekliyorum. Stadyum kutsaldir ve sahne performansi ortaya konulmalidir. Dün stadimizda, Ingiltere'deki statlara benzer görüntü verdigimiz için gururluyum." diye konustu.

Alman taraftarlarin dünkü maça alinmamasini "kabul edilemez" olarak degerlendiren UEFA Baskani Aleksander Ceferin'i de elestiren De Laurentiis, "UEFA hakkinda sezon sonunda konusacagim. O beyefendi kendi kendine konusuyor." yorumunu yapti.


- Napoli'deki ikinci maç öncesi ve sonrasi olaylar çikti


UEFA Sampiyonlar Ligi son 16 turunda eslesen Napoli ve Eintracht Frankfurt'un, 21 Subat'ta Almanya'da oynanan ilk karsilasmalari öncesinde olaylar çiktigi için Italya Içisleri Bakanligi, kamu güvenligini gerekçe göstererek, Alman taraftarlarin Napoli'deki maçi stattan izlemesine yasak getirmisti.

Temyiz mahkemesine yapilan itiraz neticesinde bu yasak kismen kaldirilmis ve Frankfurt'ta ikamet edenlere ve bu kentten gelenlere yönelik bilet satisinin yasak oldugu, bu kapsam disinda kalan Alman taraftarlara ise bilet satisi yapilacagi açiklanmisti.

UEFA Baskani Aleksander Ceferin, Alman basinina yaptigi açiklamada, Eintracht Frankfurt taraftarlarina getirilen deplasman yasagini "kabul edilemez" olarak nitelemisti.

Napoli'de dün oynanan rövans maçi öncesi, stada girisleri yasak olmasina ragmen Napoli'ye gelen Alman taraftarlar, kent merkezinde güvenlik güçleriyle çatismis, bazi araç ve çöp kutularini atese vermisti. Maçin ardindan da Italyan taraftarlar, Alman taraftarlarin oteline gitmek isteyince güvenlik güçleri gece saatlerinde müdahale etmisti.

Çikan olaylarda 6 güvenlik görevlisi yaralanirken, 3'ü Alman 8 kisi gözaltina alinmisti.