Serie A'nin baskent derbisinde gülen taraf Lazio olduBaris Seçkin

Serie A'nin baskent derbisinde gülen taraf Lazio olduBaris Seçkin

ROMA (AA) - Italya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 27. haftasinda oynanan baskent derbisinde Lazio, Roma'yi 1-0 yendi.

Ligde üst siralara oynayan baskent takimlari, Lazio'nun ev sahipliginde Roma Olimpiyat Stadi'nda kozlarini paylasti.

Mücadelenin ilk yarisinda, Romali Roger Ibanez 32. dakikada rakibine yaptigi faul sebebiyle ikinci sari karttan kirmizi kart görerek, takimini 10 kisi birakirken maçin ilk yarisi golsüz esitlikle sona erdi.

Ikinci yarida gol için yüklenen Lazio, 65. dakikada Mattia Zaccagni'nin ayagindan buldugu golle müsabakada 1-0 öne geçti.

Karsilasmada Roma, son dakikalarda beraberlik golü için yüklense de skor degismedi ve Lazio, ezeli rakibini 1-0 maglup etti.

Mücadele sonunda iki takim futbolculari arasinda çikan tartisma nedeniyle Romali Bryan Cristante, Lazio'da da Adam Marusic, hakem Davide Massa’dan dogrudan kirmizi kart gördü.

Lazio, bu derbi galibiyetiyle puanini 52'ye çikardi ve maç fazlasiyla 2. siraya çikti. Lazio, lider Napoli'nin 19 puan gerisinde bulunuyor.

Roma ise ligde bu sezon ilk kez üst üste 2. maçindan maglubiyetle ayrildi. Sari-kirmizili ekip, 47 puanla 5. sirada kaldi.

Sari-kirmizili takim, ligin ilk yarisinda da ev sahibi oldugu derbi mücadelesinde de rakibine 1-0 yenilmisti.

Öte yandan, karsilasmadan önce iki takim taraftarlari arasinda çikan olaylarda atilan patlayici madde, 1 güvenlik görevlisinin yaralanmasina yol açti.