Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay'a Özbekistan'dan Dostluk NisaniHarun Kutbe

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay'a Özbekistan'dan Dostluk NisaniHarun Kutbe

ANKARA (AA) - Özbekistan Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay'a "Dostluk Nisani" takdim etti.

Türk Devletleri Teskilati Olaganüstü Zirvesi öncesi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Mirziyoyev'in Cumhurbaskanligi Külliyesi'ndeki görüsmesinde, Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay'a, Türkiye ve Özbekistan arasindaki iliskilerin gelistirilmesine yaptigi katkilardan dolayi takdim edilmesine geçen eylül ayinda karar verilen Dostluk Nisani sunuldu.

Oktay'a Dostluk Nisani verilmesine iliskin, Mirziyoyev'in imzasini tasiyan kararname de okundu. Kararnamede, su ifadeler yer aldi:

"Siyasi, diplomatik, ticari, ekonomik, yatirim, egitim, bilim ve kültürel-beseri alanlardaki iliskileri gelistirmeye dönük büyük katkilari, halklarimiz arasindaki dostluk ve dayanisma baglarini güçlendirme, uzun vadeli ve kapsamli iliskileri yeni bir düzeye yükseltme konusundaki etkin çalismalari nedeniyle Türkiye Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Dostluk Nisani ile ödüllendirilsin. Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev."

Daha sonra Mirziyoyev, Cumhurbaskani Erdogan ve heyet üyelerinin alkislari esliginde, Oktay'a Özbekistan Dostluk Nisani'ni takti.

Özbek Cumhurbaskani'na tesekkür eden Oktay, nisani almaktan seref duydugunu söyledi.