Sabiha Gökçen Havalimani'nda tatil yogunlugu hazirliklari tamamlandiGökhan Yilmaz- ISG Üst Yöneticisi Berk Albayrak: - "Yurt içi uçuslarimizda check-in ve bagaj teslim alanlarindaki bekleme süresini optimize ediyor, misafirlerimize seyahatlerinin her asamasinda birçok kolaylik sagliyoruz"

Sabiha Gökçen Havalimani'nda tatil yogunlugu hazirliklari tamamlandiGökhan Yilmaz- ISG Üst Yöneticisi Berk Albayrak:
- "Yurt içi uçuslarimizda check-in ve bagaj teslim alanlarindaki bekleme süresini optimize ediyor, misafirlerimize seyahatlerinin her asamasinda birçok kolaylik sagliyoruz"

ISTANBUL (AA) - Istanbul Sabiha Gökçen Uluslararasi Havalimaninda (ISG), Ramazan Bayrami ve okullarin ara tatili nedeniyle olusan yogunluk için hazirliklar tamamlandi.

ISG'den yapilan açiklamaya göre, 45 havayolu ile 50 ülkede toplam 150 destinasyona uçus imkani saglayan havalimaninda, tatillerini memleketlerinde veya turizm bölgelerinde geçirmek isteyenler nedeniyle yogunluk basladi.

Bu yilin ilk üç ayinda yolcu sayisini bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 25 artiran Sabiha Gökçen Havalimani'nda bayram süresince özellikle yolcu yogunlugunun yasanacagi noktalar için ilave planlamalar yapildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen ISG Üst Yöneticisi (CEO) Berk Albayrak, artan talebi karsilamak için yiyecek, içecek, otopark ve dinlenme alanlarinda yolcularin maksimum konforu için gerekli düzenlemelerin yani sira dijital çözümlerle memnuniyetin artirildigini vurguladi.

Yurt disi yolcularda yasanan artisin devami olarak yeni destinasyonlara uçuslarin da arttigini belirten Albayrak, "1 Haziran'dan itibaren Ingiltere'nin bayrak tasiyici havayolu British Airways ile Londra Heathrow Havalimani'na ve Pegasus Airlines üzerinden Yunanistan'in Rodos ve Midilli havalimanlarina toplamda 3 yeni yurt disi destinasyonu ile yeni sezona haziriz." ifadesini kullandi.

Albayrak, yolcu memnuniyetini en üst seviyeye ulastirmak için çalismalarin sürdügünü dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Bayram tatili süresince konforlu bir seyahat deneyimi geçirmesini önemsedigimiz yolcularimiza en iyi hizmeti sunmak için tüm hazirliklarimizi tamamladik. Yurt içi uçuslarimizda check-in ve bagaj teslim alanlarindaki bekleme süresini optimize ediyor, misafirlerimize seyahatlerinin her asamasinda birçok kolaylik sagliyoruz."

- "Yer hizmetleri personeline gerek duyulmadan islem yapilabiliyor"

Tüm operasyonel süreçlerini yapay zeka destegiyle takip eden ISG, konforlu ve keyifli bir yolculuk için ihtiyaç duyulan hizmetleri mobil uygulama ile yolcularina sunuyor.

Iç hat uçuslarinda binis karti olmaksizin sadece yeni çipli kimlik kartiyla hizli ve kolay geçise imkan veren sistemi hayata geçiren Sabiha Gökçen, yer hizmetleri personeline gerek duyulmadan islem yapilabilmesine imkan sagliyor.

Uçus ve yolcu deneyimlerini kolaylastirmak için inovatif çözümler gelistiren havalimaninda, "2022 Bus Gate Genisleme Projesi" kapsaminda iç ve dis hat kapilarinda yeni düzenlemeye gidilerek operasyonel süreçleri hizlandirmak için 15 dis hat kapisi eklenmisti.

Geçen yili 30,8 milyon yolcu ile kapatan ISG'de, bu yil baslatilan proje ile pasaport bölgesi genisletilerek artan dis hatlar yolcusuna iyi bir havalimani deneyimi yasatilmasi hedefleniyor.