UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yari final rövans maçlari yarin oynanacakFatih Erel

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yari final rövans maçlari yarin oynanacakFatih Erel

ISTANBUL (AA) - UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yari final ikinci maçlari yarin yapilacak.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli üçüncü turnuvasinin yari finalinde, Ingiltere, Italya, Isviçre ve Hollanda ekipleri mücadele ediyor.

Medipol Basaksehir ile ayni grupa yer alan, son 16 turunda da Sivasspor'u eleyen Fiorentina, yari final ilk ayaginda Isviçre temsilcisi Basel'e 2-1 yenilmisti. Bu maçin rövansinda Basel, Fiorentina'yi konuk edecek.

Fiorentina, 1960-61 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupasi'ni müzesine götürürken, Basel daha önce 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yari final oynayarak Avrupa kulvarindaki en büyük basarisini elde etmisti.

Yari finaldeki diger eslesmede ise Ingiliz ekibi West Ham United, sahasinda Hollanda'nin AZ Alkmaar takimini 2-1 maglup etmisti. Bu karsilasmanin rövansinda Hollanda temsilcisi, West Ham United'i konuk edecek.

Londra temsilcisi, 1964-65 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupasi'nda, 1999 yilinda da Intertoto Kupasi'nda sampiyonluk sevinci yasadi. AZ Alkmaar ise 1980-81 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde final oynama basarisini gösterdi.

Iki karsilasma da TSI 22.00'de baslayacak.

?