Mus'ta misafir edilen depremzede çocuklar için etkinlik düzenlendiSabri Yildirim

Mus'ta misafir edilen depremzede çocuklar için etkinlik düzenlendiSabri Yildirim

MUS (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin yikima neden oldugu illerden getirilerek Mus'ta misafir edilen depremzede çocuklarin yasadiklari travmayi unutmalarina yönelik etkinlikler devam ediyor.

Bu amaçla, Mus Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri, ögretmenevine yerlestirilen depremzede çocuklar için etkinlik düzenledi.

Ögretmenevi konferans salonunda çocuklarla oyunlar oynayarak eglenceli vakit geçirmelerini saglayan ögretmen ve ögrenciler, misir ve meyve suyu ikram etti, oyuncak dagitti.

Etkinlikte konusan okul müdürü Menduh Astan, çocuklara depremi unutturmak için ellerinden geleni yaptiklarini söyledi.

Ilk günden beri acilari bir nebzede olsa dindirmek için birlik ve beraberlik içinde istisarelerde bulunduklarini anlatan Astan, söyle konustu:

"Ögretmenlerimiz, ögrenci, veli ve personelimizden toplanan 86 bin lirayi konteyner aliminda degerlendirdik. Bu süreçte toplumumuzun gösterdigi birlik ve beraberlik ruhu takdire sayandir. Milletimiz üzerine düseni yapti. Bu program çocuk gelisimi bölümü tarafindan hazirlandi. Biz de üzerimize düseni yapmaya haziriz. Bu etkinliklerimiz devam edecek."

Malatyali depremzede Meral Çoban da yaklasik 40 gündür ögretmenevinde konakladiklarini belirterek, "Bu etkinlikler bizim ve çocuklarimiz için motivasyon oluyor. Emegi geçenlere tesekkür ederim." dedi.

Kahramanmaras'in Elbistan ilçesinden gelen Ugur Bakir ise çocuklara yönelik etkinliklerin devam etmesi gerektigini kaydetti.