Iran'da ilk kez bir Rus bankasi temsilcilik açti Ahmet Dursun

Iran'da ilk kez bir Rus bankasi temsilcilik açti Ahmet Dursun

ANKARA (AA) - Iran Ticareti Gelistirme Teskilati Baskani Ali Riza Peymanpak, bir Rus bankasinin ilk kez ülkesinde temsilcilik açtigini duyurdu.

Iran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanligina bagli Ticareti Gelistirme Teskilati Baskani Peymanpak, Twitter hesabindaki paylasiminda, Rusya'nin en büyük ikinci bankasi VTB Bank'in Iran'da temsilcilik açtigini açikladi.

Peymanpak, "Ticareti Gelistirme Teskilatinin devam eden çabalari sonucunda Rusya'nin en büyük ikinci bankasi olan VTB Bank, Iran'da temsilciligini açti. Bu, Iran'da dogrudan varligi olan ilk Rus bankasidir ve döviz gelirlerinin bir kisminin tröst agindan bankacilik agina aktarilmasinda ve ticaretin seffafliginda etkili olacaktir." ifadelerini kullandi.

Basta ABD olmak üzere Batili ülkelerin yaptirimlari altindaki Iran ve Rusya, ticari ve mali isbirligini artirarak, dolari kademeli olarak bankacilik islemlerinden ve ikili ticaretten çikarmaya çalisiyor.

Öte yandan Rusya Basbakan Yardimcisi Aleksandr Novak, bugün beraberindeki heyetle Iran'i ziyaret ediyor.

Novak'in ziyareti sirasinda Iran ile Rusya arasinda bir dizi ekonomik anlasmanin yani sira Kuzey-Güney Koridoru için önemli bir ulasim agi olarak görülen Rest-Astara Demiryolu anlasmasinin imzalanmasi öngörülüyor.