Cumhurbaskanligindan "seçim" genelgesiHamdi Çelikbas- Cumhurbaskanligi Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne iliskin Cumhurbaskanligi Genelgesi, Resmi Gazete'de yayimlandi - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzasiyla yayimlanan genelgede, millet iradesinin sandiga saglikli olarak yansimasi amaciyla seçim kurullarinin yer ve araç tahsisi gibi ihtiyaçlari ile nitelikli is gücü takviyesinin karsilanmasi konusunda gereken tüm önlemlerin alinacagi belirtildi

Cumhurbaskanligindan "seçim" genelgesiHamdi Çelikbas- Cumhurbaskanligi Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne iliskin Cumhurbaskanligi Genelgesi, Resmi Gazete'de yayimlandi
- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzasiyla yayimlanan genelgede, millet iradesinin sandiga saglikli olarak yansimasi amaciyla seçim kurullarinin yer ve araç tahsisi gibi ihtiyaçlari ile nitelikli is gücü takviyesinin karsilanmasi konusunda gereken tüm önlemlerin alinacagi belirtildi

ANKARA (AA) - Cumhurbaskanligi Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne iliskin Cumhurbaskanligi Genelgesi, Resmi Gazete'de yayimlandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in imzasiyla yayimlanan genelgede, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasi'nin 116'nci maddesi uyarinca, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel seçimi ve Cumhurbaskanligi seçiminin yenilenmesine iliskin 10 Mart 2023 tarihli Cumhurbaskani Karari'nin Resmi Gazete'nin mükerrer sayisinda yayimlandigi hatirlatildi.

Ayni tarihte Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Resmi Gazete'nin ikinci mükerrer sayisinda yayimlanan karariyla, birlikte yapilacak olan Cumhurbaskani Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi tarihinin oy verme gününün 14 Mayis 2023 Pazar günü, cumhurbaskani seçiminin ikinci oylamaya kalmasi durumunda 28 Mayis Pazar günü olarak belirlenmesine karar verildigi animsatilan genelgede, su ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaskanligi Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin Anayasa'nin 79'uncu maddesinde öngörülen 'Seçimlerin baslamasindan bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlügü" ilkesine yarasir bir sekilde gerçeklestirilebilmesini teminen YSK ile il ve ilçe seçim kurullarinin bu kapsamdaki çalismalarina, diger kamu kurum ve kuruluslarinca da her türlü isgücü, araç ve gereç destegi verilmesi önem arz etmektedir.

Bu itibarla, birlikte yapilacak Cumhurbaskanligi Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin basariyla gerçeklestirilerek millet iradesinin sandiga saglikli olarak yansimasi amaciyla ilçe seçim kurullari basta olmak üzere seçim kurulu baskanliklarinin yer ve araç tahsisi, bilgisayar, yazici, kesintisiz güç kaynagi, jeneratör gibi ihtiyaçlari ile bunlari kullanabilen nitelikli isgücü takviyesinin herhangi bir aksamaya meydan verilmeden karsilanmasi konusunda basta mülki idare amirleri olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluslari, kamu bankalarinin yöneticileri ile güvenlik güçlerinin amirleri tarafindan gereken tüm önlemler alinacak ve bu hususta azami gayret ve duyarlilik gösterilecektir. Bilgilerini ve geregini rica ederim."