Anadolu Efes, Avrupa'da beklentileri karsilayamadiErcan Çakar,Emre Dogan- THY Avrupa Ligi'nde son 2 sezonun sampiyonu Anadolu Efes, güçlü kadrosuna ragmen play-off asamasina kalmayi basaramadi - Kadrosunda Larkin, Micic, Clyburn ve Zizic gibi yildiz oyunculari bulunduran ve sampiyonlugun favorilerinden biri olarak gösterilen lacivert-beyazlilar, Avrupa Ligi'nde bu sezon alt siralarda yer alan takimlara karsi 6 maglubiyet yasadi

Anadolu Efes, Avrupa'da beklentileri karsilayamadiErcan Çakar,Emre Dogan- THY Avrupa Ligi'nde son 2 sezonun sampiyonu Anadolu Efes, güçlü kadrosuna ragmen play-off asamasina kalmayi basaramadi
- Kadrosunda Larkin, Micic, Clyburn ve Zizic gibi yildiz oyunculari bulunduran ve sampiyonlugun favorilerinden biri olarak gösterilen lacivert-beyazlilar, Avrupa Ligi'nde bu sezon alt siralarda yer alan takimlara karsi 6 maglubiyet yasadi

ISTANBUL (AA) - ERCAN ÇAKAR/EMRE DOGAN - Anadolu Efes Basketbol Takimi, THY Avrupa Ligi'nde bu sezon gösterdigi performansla hayal kirikligi yasatti.

Takim sporlarinda Türkiye'ye ilk kupasini kazandiran ve Avrupa Ligi'nde son iki sezonu sampiyon tamamlayan, sezon basinda da Shane Larkin, Vasilije Micic, Tibor Pleiss'li kadrosuna Will Clyburn, Ante Zizic, Amath M'Baye gibi yildiz isimleri katan Anadolu Efes, play-off etabina kalmayi basaramadi.

Sezon basinda sampiyonlugun en güçlü adaylari arasinda gösterilen lacivert-beyazli takim, Avrupa Ligi'nin geride kalan 33 haftasinda 16 galibiyet elde ederken, 17 kez de sahadan maglubiyetle ayrildi ve bitime bir hafta kala en iyi 8 takim arasina girme sansini yitirdi.


- Dört sezon sonra play-off'ta yok

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde 4 sezon sonra play-off asamasinda mücadele edemeyecek.

Organizasyonda 2017-2018 sezonunu son sirada tamamlayan lacivert-beyazli ekip; 2018-2019, 2020-2021 ve 2021-2022'de play-off asamasini geçerek Dörtlü Final'de yer almisti.

2018-2019'da ikincilikle yetinen Anadolu Efes, 2020-2021 ve 2021-2022'de ise sampiyonluk ipini gögüslemisti.

Lacivert-beyazli takimin Avrupa Ligi'nde liderlik koltugunda oturdugu 2019-2020 sezonu ise 28. haftada yeni tip koronavirüs salgini nedeniyle iptal edilmisti.


- Alt siralardaki takimlara karsi 6 maglubiyet

Anadolu Efes, Avrupa Ligi'nde bu sezon alt siralarda yer alan takimlar karsisinda istedigi sonuçlari alamadi.

Lacivert-beyazlilar, ligde play-off iddiasi bulunmayan Bayern Münih, Valencia, Kizilyildiz ve ALBA Berlin ile oynadigi 8 müsabakanin 6'sindan maglup ayrildi.

Bayern Münih ve Valencia ile oynadigi ikiser maçi da kaybeden Anadolu Efes, Kizilyildiz ve ALBA Berlin'e de birer kez yenildi.


- Türk oyuncular fazla süre bulamadi

Anadolu Efes'te oynayan Türk oyuncular, bu sezon Avrupa Ligi'nde fazla süre alamadi.

Bugrahan Tuncer, Dogus Balbay, Erten Gazi ve Egehan Arna'nin yani sira devre arasinda Besiktas'a transfer olan Ömer Can Ilyasoglu, organizasyonda lacivert-beyazli formayla mücadele etti.

Bu oyunculardan en fazla süreyi, 7 maçta 64 dakikayla Bugrahan Tuncer aldi.

Bugrahan'i 11 müsabakada 51 dakikayla Erten Gazi, 4 mücadelede 23 dakikayla Dogus Balbay, 5 karsilasmada 13 dakikayla Egehan Arna ve 3 maçta 7 dakikayla Ömer Can Ilyasoglu takip etti.

Kizilyildiz ve Fenerbahçe Beko maçlarinda kadroda yer alan Furkan Haltali ise süre alamadi.