Yapi Kredi Faktoring 2022'de sektör lideri olduAbdulselam Durdak- Yapi Kredi Faktoring Genel Müdürü Bozkurt Çöteli: - "2022 yilinda toplam islem hacmimizin yüzde 74'ü yurt içi, yüzde 26'si ise uluslararasi faktoring islemlerinden kaynaklaniyor"

Yapi Kredi Faktoring 2022'de sektör lideri olduAbdulselam Durdak- Yapi Kredi Faktoring Genel Müdürü Bozkurt Çöteli:
- "2022 yilinda toplam islem hacmimizin yüzde 74'ü yurt içi, yüzde 26'si ise uluslararasi faktoring islemlerinden kaynaklaniyor"

ISTANBUL (AA) - Küresel düzeyde yasanan olaganüstü kosullara ragmen büyüme stratejisini basariyla devam ettiren Yapi Kredi Faktoring, 2022 yilinda toplam islem hacminde yüzde 13,6 pazar payi ile sektör lideri oldu.

Yapi Kredi Faktoring açiklamasina göre, 2022 yilinda elde ettigi toplam is hacmiyle bir kez daha sektör lideri olan Yapi Kredi Faktoring’in, 2022 yilinda toplam islem hacmi 56,8 milyar TL’ye ulasti.

Yapi Kredi Faktoring, 2022 yilinda toplam islem hacminde yüzde 13,6 pazar payi ile sektör lideri oldu. Uluslararasi faktoring hacminde pazar payi yüzde 23,3 olarak gerçeklesti.

- "Müsteri memnuniyetini en üst düzeyde tutuyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Yapi Kredi Faktoring Genel Müdürü Bozkurt Çöteli, Türkiye’nin en büyük kurumsal firmalarinin yani sira küçük ve orta ölçekli isletmelere de hizmet sunmaya devam ederek liderliklerini sürdürdüklerini bildirdi.

Çöteli, 2022 yilinda toplam islem hacimlerinin yüzde 74'ünün yurt içi, yüzde 26'sinin ise uluslararasi faktoring islemlerinden kaynaklandigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu dönemde gelirimiz 1 milyar 458 milyon TL olarak gerçeklesirken müsteri deneyimini iyilestiren dijitallesme yatirimlarina da hiz kesmeden devam ediyoruz. Müsterilerimizin ticari islemlerine hiz ve kolaylik katmak adina dijital çözümler ana odagimizda yer aliyor. Dijital dünyanin avantajlarini müsterilerimizle daha fazla bulustururken, hizmet kalitemizi ve müsteri memnuniyetini en üst seviyede tutuyoruz. Bu dogrultuda web sitemizin fonksiyonlarini genisleterek yeniledik. Kullanici dostu bir ara yüzle tasarlanan yeni web sitemize, müsterilerimizin hayatini kolaylastiracak ve onlara hiz kazandiracak yeni fonksiyonlar ekledik. Bu sayede gerek mevcut müsterilerimiz gerekse faktoringle yeni tanisacak firmalar, faturali alacaklari ile ilgili taleplerini mobil uygulamamiz ve web sitemiz kanali ile bizlere kolayca ulastirabiliyor. Önümüzdeki günlerde de yenilikçi dijital çözümlerimizi daha fazla müsteriyle bulusturmayi hedefliyoruz."

Yapi Kredi Faktoring olarak kalici ve saglikli büyüme için tüm segmentlerde tabana yayilmis müsteri portföyünü sürdürülebilir kilmaya odaklandiklarini aktaran Çöteli, "Türkiye’nin en büyük kurumsal firmalarinin yani sira küçük ve orta ölçekli isletmelere de sunacagimiz hizmetlerle sektördeki öncülügümüzü devam ettirecegiz. En temel hedeflerimiz arasinda yer alan faktoring'in kullaniminin yayginlastirilmasi üzerine stratejimizi önümüzdeki yil da sürdürecegiz. KOBI odakli büyüme stratejimiz dogrultusunda faktoring’in tüm imkânlarini ülke ekonomisinin belkemigi olan kurumlarina sunmaya devam edecegiz." ifadelerini kullandi.