Zeytinburnu Belediyesi 8. Öykü Yarismasi'nda ödüller dagitildiÖmer Faruk Yildiz

Zeytinburnu Belediyesi 8. Öykü Yarismasi'nda ödüller dagitildiÖmer Faruk Yildiz

ISTANBUL (AA) - Bu yil sekizincisi düzenlenen Zeytinburnu Belediyesi Öykü Yarismasi'nda dereceye girenlerin ödülleri, Zeytinburnu Kültür Sanat'ta düzenlenen törende takdim edildi.

Konuya iliskin yapilan yazili açiklamaya göre edebiyata ve öyküye olan ilgiyi artirmak, yetenekli yazarlari veya yazar adaylarini kesfetmek için düzenlenen yarismada, 3 kategoride ödül dagitildi.

Kategorilerinde birinci olanlara 15 bin, ikinci olanlara 10 bin ve üçüncü olanlara 7 bin 500 TL ödül verilirken ilk üçe girenler, ailelerinden iki kisiyle birlikte 5 gece 6 gün sürecek Çanakkale Doga ve Tarih Kampi ile ödüllendirildi.

Dereceye giren katilimcilara basari belgelerini ve ödüllerini Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy ve ilçe protokolü takdim etti.

Törende konusan Arisoy, "Sadece öykü yarismasi vesilesiyle çocuklarimizi, gençlerimizi yazmaya tesvik edebildiysek ne mutlu bize. Biz biliyoruz ki yazmak, okumanin devami, okumanin sonucu. Hiç kimse okumadan yazamaz. Asil olan okumaktir. O yüzden okumakla baslayip bunu yazmakla taçlandirmak lazim." ifadelerini kullandi.

Arisoy, bu yil öykü yarismasina 2 bin 866 kisinin katildigini ve son 7 yilin en yüksek katilimci sayisina ulastiklarini belirtti.

Tören, fotograf çekimiyle son buldu.