Kara yollarinda durumMerve Özlem Çakir

Kara yollarinda durumMerve Özlem Çakir

ANKARA (AA) - Kara yollarinin yapim, bakim ve onarim çalismalari sürdürülen kesimlerinde yavas gidilmesi, trafik isaret ve isaretçilerine uyulmasi gerekiyor.

Karayollari Genel Müdürlügünün yol durumu bültenine göre, Ankara Çevre Otoyolu ayrimi-Ankara-Kirikkale yolunun 25-27. kilometrelerindeki yapim çalismalari nedeniyle her iki istikamette serit daraltmasi yapilarak, sürücüler diger seritlere yönlendiriliyor.

Istanbul-Izmit yolunun Kuruçesme mevkisinde tramvay hatti yapim çalismalari sebebiyle sürücülerin trafik isaret ve isaretçilerine uymalari önem tasiyor.

TAG Otoyolu'nun Nurdagi-Bahçe kavsaklari Adana istikametindeki çalismalar dolayisiyla bant aktarimi yapilarak, trafik akisi Gaziantep istikametinden iki yönlü ve kontrollü saglaniyor.

Trabzon-Gümüshane yolunun 50-55. kilometrelerinde muhtelif kesimlerdeki sev temizlik çalismasi nedeniyle ulasim tek seritten gerçeklestiriliyor.

Malatya-Sivas yolunun 30-33. kilometrelerinde Kuruçay Köprüsü'ndeki çalisma sebebiyle ulasim kontrollü sürdürülüyor.

Hopa-Borçka-Artvin yolunun 47-65. kilometrelerindeki (Borçka-Artvin kesimi) 10 tünel ile güzergahlarinda yapilacak drenaj sistemi bakim ve temizlik çalismasi dolayisiyla saat 17.30'a kadar ulasim tek seritten kontrollü devam edecek.

Sinop-Samsun yolunun 24. kilometresindeki heyelan islah çalismalari nedeniyle ulasim bölünmüs yolun bir bandindan çift yönlü saglaniyor.

Çanakkale-Balikesir yolunun 0-17. kilometrelerinde köprü bakim ve onarim çalismalari gerçeklestiriliyor. Bu sebeple agir tonajli araçlar için yol trafige kapatilarak, sürücüler alternatif güzergah olarak Yaylacik, Dörtyol, Çamavsar, Gökçeler istikametine yönlendiriliyor.

Beysehir-Seydisehir yolunun 10-11 ve 22-25. kilometrelerindeki yapim çalismalari dolayisiyla ulasim bölünmüs yolun bir bölümünden iki yönlü saglaniyor.

Mesudiye-Sivas yolunun 50-53. kilometrelerindeki heyelan nedeniyle ulasim Mesudiye istikametinde tek seritten sürdürülüyor.