Sanatçi Cengiz Kurtoglu'nun "yaralama" ve "hakaret" suçlarindan yargilanmasina baslandiZeynep Yesildal,Basak Akbulut Yazar

Sanatçi Cengiz Kurtoglu'nun "yaralama" ve "hakaret" suçlarindan yargilanmasina baslandiZeynep Yesildal,Basak Akbulut Yazar

ISTANBUL (AA) - Istanbul'da bir mekanda sanatçi Orhan Gencebay'a hakaret ettigi gerekçesiyle Mustafa Can adli kisiyi darbeden Sanatçi Cengiz Kurtoglu'nun 3 yila kadar hapis cezasi istemiyle yargilanmasina baslandi.

Istanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya taraf avukatlari katildi.

Sanigin avukati Burcu Gündüz Battal, isi nedeniyle durusmaya katilamayan Cengiz Kurtoglu'nun bir sonraki celsede hazir olacagini belirterek, taniklarin dinlenilmesini istedi.

Müsteki Mustafa Can'in avukati Ismail Ugurlu ise saniktan sikayetçi olduklarini belirterek, müvekkilinin yüzünde olusan yaraya iliskin hastane raporlarini dosyaya sundu.

Durusmada söz verilen tanik Hüseyin Yagiz Kaya, arkadasinin dogum günü sebebiyle müsteki ve sanik ile ayni masada oturduklarini belirterek, sözlü tartismalar sirasinda müstekinin sanatçilarla ilgili hakaret içeren konusmalar yaptigini, Orhan Gencebay ve Ciguli'ye hakaret ettigini savundu.

Bundan rahatsiz olan Cengiz Kurtoglu'nun da masadan kalkmak istedigini dile getiren tanik, sanigin alkollü olmadigini ve küfretmedigini, elinde de biçak bulunmadigini söyledi.

Tanik Mehmet Veli Güngör ise olay günü mekandaki herkesin alkollü oldugunu ifade ederek, sanigin sanatçilar hakkinda hos olmayan söylemlerde bulunan müstekiyi uyardigini anlatti. Tartismanin büyümesi üzerine eliyle müstekinin agzini ve burnunu kapatan Kurtoglu'nun "Küfür etme, saygili ol, sus." dedigini belirten tanik, "Daha sonra Cengiz Bey'i arkadaslari içeriye aldi. Iddianamede yazan küfürleri ben duymadim. Resimlerdeki gibi bir durum olmadi. Müstekiyi en son ugurlayan kisi bendim. Yüzünde yara yoktu." ifadelerini kullandi.

Sanik Kurtoglu'nun avukati Battal, aleyhlerine olan beyanlari kabul etmediklerini belirtirken müstekinin avukati, tüm taniklar dinlendikten sonra beyanda bulunacagini söyledi.

Ara kararini açiklayan mahkeme, sanik avukatina müvekkilini bir sonraki durusmaya getirmesi için süre verirken, bir tanik hakkinda zorla getirme karari çikararak durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, müsteki Mustafa Can ile sanik Cengiz Kurtoglu'nun, 22 Kasim 2021'de ortak arkadaslari Tolga Yüce'nin dogum günü partisine katildiklari ve sohbet etmeye basladiklari anlatiliyor.

Sohbet sirasinda müstekinin, sanatçi Orhan Gencebay hakkinda söyledigi sözler üzerine sanigin tepki gösterdigi, iki taraf arasinda sözlü tartisma basladigi ve sanigin müstekiye yumruk attigi belirtilen iddianamede, müstekinin sanik tarafindan biçakli saldiriya ugradigi yönündeki iddianin ise kamera görüntüleri ve tanik ifadelerinden dogrulanamadigi kaydediliyor.

Iddianamede, ifadesine yer verilen sanik Kurtoglu'nun, Gencebay hakkinda hakaret içerikli elestirilerde bulunmasi nedeniyle müstekiyi uyardigini, ancak bunu sürdürmesi üzerine eliyle agiz kismindan tuttugu müstekinin yüzünü belki tirnaginin çizmis olabilecegini söyledigi aktariliyor.

Iddianamede, sanigin "basit tibbi müdahaleyle giderilebilecek sekilde kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarindan 7 aydan 3 yila kadar hapisle cezalandirilmasi isteniyor.