YTB'den yurt disindaki gençlerin TEKNOFEST'e katilmasi için destekSümeyye Dilara Dinçer

YTB'den yurt disindaki gençlerin TEKNOFEST'e katilmasi için destekSümeyye Dilara Dinçer

ANKARA (AA) - Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB), yurt disindaki gençleri, milli teknoloji hamlelerini yerinde görmeleri ve ana vatanlariyla iliskilerinin gelismesi için TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne davet ediyor.

YTB'den yapilan açiklamada, 27 Nisan-1 Mayis arasinda Istanbul Atatürk Havalimani’nda gerçeklestirilecek olan TEKNOFEST’e yurt disinda yasayan gençlerin katilimini saglamak için hazirlanan bu yilki destek programi ilan edildi.

Yurt disinda yasayan Türkiye Cumhuriyeti vatandasi ya da mavi kart sahibi olanlarin basvurabilecegi destek programindan 18-35 yas arasinda olan (27.04.2005 tarihinden önce ve 27.04.1988 tarihinden sonra dogmus olmak) adaylar yararlanabilecek.

Basvuru yapacak adaylarin yurt disinda havacilik, uzay veya mühendislik bilimleri alanlarinda ögrenci, mezun ya da çalisan olmalari veya bu alanlara dair güçlü bir ilgisi oldugunu belgelemeleri gerekiyor. Ortaögretimini yurt disinda tamamlamis olmak da basvuru sartlari arasinda yer aliyor.

Basvurular kapsaminda yapilacak degerlendirme sonucunda programa katilmaya hak kazanan katilimcilarin festival süresince Istanbul’da konaklama masraflari karsilanacak.

Bunun yani sira her sabah konaklama yerinden festival alanina, her aksam da festival alanindan konaklama yerine olan transfer ulasimlari da yine YTB tarafindan saglanacak. Ayrica 2021-2022 egitim ögretim yilinda mezun olan katilimcilar ile hâlihazirda ögrenci olan katilimcilara, bu durumlarini belgelemeleri kosuluyla 150 avroya kadar ulasim destegi verilecek.

Ilki 2018'de gerçeklestirilen TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarismalari, hava gösterileri, konserler ve söylesiler gibi birçok faaliyete ev sahipligi yaparak özellikle gençlerin teknolojiye olan ilgisini artirmayi ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüsmesini hedefliyor.

Basvurular, 14 Nisan'a kadar "basvuru.ytb.gov.tr" adresi üzerinden gerçeklestirilecek. Adaylar ayrintili bilgi için "teknofest@ytb.gov.tr" adresine e-posta yoluyla müracaatta bulunabilir.