TBMM Genel Kurulu toplandi Aynur Ekiz

TBMM Genel Kurulu toplandi Aynur Ekiz

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Meclis Baskanvekili Haydar Akar baskanliginda toplandi.

Akar, birlesimin basinda üç milletvekiline gündem disi söz verdi.

AK Parti Sanliurfa Milletvekili Halil Özsavli, Fransa'nin bir terör örgütü cenneti oldugunu belirterek, Paris'te 5 Türk diplomatin ASALA tarafindan sehit edildigini, 24 Eylül 1981'de Paris Baskonsoloslugu'nun ASALA tarafindan basildigini hatirlatti.

PKK/YPG'lilerin, Fransa Senatosunda agirlanmasina tepki gösteren Özsavli, "Fransa'nin YPG terör örgütü liderlerini agirlamasi, onur madalyasi takmasi bizim için sasirtici degildir. Fakat bir NATO üyesi ülkenin, Türkiye'nin müttefiki oldugu iddiasi olan bir ülkenin bunu yapmasi, son derece hazindir. Avrupa'nin çifte standardini göstermesi bakimindan son derece önemlidir." diye konustu.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katildigi bir programda elindeki seccadeyle "15 Mayis'ta insallah sükür namazini bu seccadede kilacagiz" dedigini vurgulayarak, "Biz de o sükür namazini 14 Mayis'ta kilmayi hayal ediyoruz." dedi.

Seçimler yaklasirken kullanilan dile dikkat edilmesi gerektigini kaydeden Enginyurt, "Bu sert dil, 85 milyonun Cumhurbaskanina yakismiyor." ifadesini kullandi.

Bunun üzerine, AK Parti Grup Baskanvekili Yilmaz Tunç, yerinden söz alarak, "Cumhurbaskanimizin dili milletimizin dili. Cumhurbaskanimiz bu sözleri kime kullanmis ona bakiniz, millet düsmanlarina karsi kullanmis. Sunu anlayabilseniz; 'Biz, her dönemde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a hep saldiriyoruz ama millet her seçimde iktidara getiriyor'. Neden getiriyor acaba, bunu bir düsünebilseniz. Bunu düsünemediginiz için 14 Mayis'ta da milletimizin cevabini alacaksiniz." karsiligini verdi.

CHP Grup Baskanvekili Özgür Özel ise "Bu milletin dili küfreden, hakaret eden, asagilayan bir dil degildir. Recep Tayyip Erdogan'in kirli dilini milletimize mal etmeye çalismak, millete hakarettir." degerlendirmesinde bulundu.

CHP Elazig Milletvekili Gürsel Erol, 27. dönemde görev yapan milletvekillerine yeni dönem için basarilar diledi.

Erol, Meclis Baskanvekili Akar'a dönerek, "Bildigim kadariyla siz de milletvekilligine müracaat etmediniz. Bundan sonraki hayatinizda basarilar diliyorum. Sizi de insallah önümüzdeki süreçte bakan olarak görürüz." sözlerini sarf etti.

Bunun üzerine, Meclis Baskanvekili Akar, "Güzel dilekleriniz için tesekkür ediyorum." dedi.