CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, KKTC dönüsü açiklama yapti:Ali Kemal Akan,Isa Toprak- "Bugün Kibris'ta 23 aileyi ziyaret ettim. Anneler, babalar, amcalar, halalar, dayilar yüzlerce kisiyle konustum. Büyük bir aci, korkunç bir aci. Allah kimseye böyle bir aci vermesin"

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, KKTC dönüsü açiklama yapti:Ali Kemal Akan,Isa Toprak- "Bugün Kibris'ta 23 aileyi ziyaret ettim. Anneler, babalar, amcalar, halalar, dayilar yüzlerce kisiyle konustum. Büyük bir aci, korkunç bir aci. Allah kimseye böyle bir aci vermesin"

ANKARA (AA) - CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Bugün Kibris’ta 23 aileyi ziyaret ettim. Anneler, babalar, amcalar, halalar, dayilar yüzlerce kisiyle konustum. Büyük bir aci, korkunç bir aci. Allah kimseye böyle bir aci vermesin." dedi.

Kiliçdaroglu, esi Selvi Kiliçdaroglu ile 6 Subat'taki depremlerden etkilenen Adiyaman'da yikilan Isias Otel'de enkaz altinda kalarak hayatlarini kaybeden Gazimagusa Türk Maarif Koleji kiz ve erkek voleybol takimindaki ögrencilerin aileleriyle Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bir araya geldi.

Ziyaretinin ardindan Ankara'ya gelisinde Esenboga Havalimaninda gazetecilere açiklama yapan Kiliçdaroglu, Adiyaman'da 65 kisiye mezar olan Isias Otel'in yapiminda dere kumu ve çakil kullanildigini, Kuzey Kibrisli voleybol takiminin çocuklarinin o otelin altinda kaldigini, sampiyon melekler takiminin o molozlarin altinda yasamini yitirdigini ifade etti.

Kiliçdaroglu, "Açikça söylüyorum orada bir cinayet islendi. Bunun baska bir adi yok." dedi.

Ayni binanin altinda 31 tur operatörünün de yasamini yitirdigini, onlarin yakinlariyla da görüsecegini belirten Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"Bugün Kibris'ta 23 aileyi ziyaret ettim. Anneler, babalar, amcalar, halalar, dayilar yüzlerce kisiyle konustum. Büyük bir aci, korkunç bir aci. Allah kimseye böyle bir aci vermesin. Çocuklarin odalarinda mum yaniyor. Herkes feryat içinde. Ama üzülerek ifade edeyim ki bu insanlara tümüyle kulaklarini tikadilar. Bas sagligi dilemeyi bile çok gördüler. Bizde babasi ölene yetim deriz, annesi ölene öksüz deriz. Peki evlatlarini kaybeden anne ve babalara ne diyecegiz? Bunun ne kadar derin bir aci oldugunu biliyoruz. Bunun adi o nedenle yoktur. Ben ve Selvi Hanim bu aciyi çok iyi biliyoruz. O insanlarin o deprem bölgesinde neler yasadigini bilerek oraya gittim. Unutmamak lazim ki bu milletin dili, dini, irki, her seyi çocuktur. Çocuk ölünce bir aile ruhen ölür."

- "Hiç kimsenin ahi yerde kalmayacak"

Çocuklarin katillerinin belli oldugunu, geregini birkaç ay sonra yapacagini o ailelere anlatmak için KKTC'ye gittigini ifade eden Kiliçdaroglu, "Allah nasip ederse cumhurbaskani olarak hesabini soracagim. Hiç kimsenin ahi yerde kalmayacak." diye konustu.

Görüsmelerinde, aileleri bir araya getirerek vakif kuracaklarini ilettigini de dile getiren Kemal Kiliçdaroglu, "Her bir evladimizin adiyla yüzlerce burs verecegiz, o çocuklarin isimleri sonsuza kadar yasayacak, onlar asla ölmeyecek." dedi.

Kiliçdaroglu, "Bu liyakatsizlik, bu beceriksizlik, bu korkunç rant hirsi 50 bin insanin canini aldi. 'Yüzyilin felaketi' dediler, dün de 'yüzyilin seli' demeye basladilar." ifadesini kullandi.

Üzerinde "Melekler Takimi" yazan bir formayi göstererek, bu formanin da kendisine verildigini dile getiren Kiliçdaroglu, sözlerini, "Bu formayi yatagimin yanina koyacagim, o melekleri unutmamak için. Sampiyon melekleri unutmayacagim. Sinan Ates'i unutmayacagim. Emine Senyasar'i unutmayacagim, sevgili halkim sen de unutma." diye tamamladi.