GÜNCELLEME - Depremlerden etkilenen Adiyaman'da saganak etkili oluyorOrhan Pehlül,Rauf MaltasVALILIK AÇIKLAMASI EKLENDI

GÜNCELLEME - Depremlerden etkilenen Adiyaman'da saganak etkili oluyorOrhan Pehlül,Rauf MaltasVALILIK AÇIKLAMASI EKLENDI

ADIYAMAN (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Adiyaman'da siddetini artiran saganagin olumsuzluklara neden olmamasi için bazi çadirlar tahliye edildi.

Kentte sabah baslayan saganak nedeniyle ana arterlerde su birikintileri olustu. Enkaz kaldirma çalismalarini da etkileyen saganak, aksam bazi sokaklarda kurulan çadirlarda su baskini riskini artirdi.

Belediye ekipleri, Yeni Sanayi Mahallesi'ndeki Korupark'ta kurulan çadirlarin bir bölümündeki vatandaslari su baskini riski nedeniyle konteynerlere ve GSB yurduna tahliye etti.

Adiyaman Belediyesinden yapilan açiklamada, yogun yagisin olumsuzluklarini asmak için tüm ekiplerin teyakkuz halinde oldugu belirtilerek, "Çadirlarinda olumsuzluk yasayan vatandaslarimizin tahliyelerine devam ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Adiyaman Valiliginden yapilan açiklamada da bazi basin yayin organlarinda kentte kurulan çadir alanlarinda dün geceden bu yana devam eden yagis nedeniyle tedbir alinmadigi yönünde yayimlanan iddialarin gerçegi yansitmadigi belirtildi.

Ilin metrekareye 100 kilogram yagis alacagi yönünde Meteoroloji Müdürlügünden gelen uyari üzerine AFAD, polis, jandarma ve askeri kurumlar basta olmak üzere tüm kurumlarin çalisma baslattiginin kaydedildigi açiklamada su, ifadelere yer verildi:

"Riskli çadir alanlarinda zemin düzeltmesi ve koruyucu tedbirlerle ilgili çalisma yapilmis olup bu çalismanin yeterli olmamasi ihtimali bulunan çadirlarda kalan vatandaslarimizin gönüllülük esasina göre yurtlara nakli gerçeklesmistir. Afetzede vatandaslarimizin geçici barinma merkezlerindeki durumlari meteorolojik veriler dikkate alinarak hassasiyetle takip edilmektedir."