Voleybolda Avrupa'nin zirvesinde Türk derbisiEmrah Oktay- Italya'nin Torino kentinde yarin yapilacak Kadinlar CEV Sampiyonlar Ligi Süper Final maçinda VakifBank ile Eczacibasi Dynavit karsi karsiya gelecek

Voleybolda Avrupa'nin zirvesinde Türk derbisiEmrah Oktay- Italya'nin Torino kentinde yarin yapilacak Kadinlar CEV Sampiyonlar Ligi Süper Final maçinda VakifBank ile Eczacibasi Dynavit karsi karsiya gelecek

ISTANBUL (AA) - Kadinlar CEV Sampiyonlar Ligi'nde sezonun 1 numarasi, yarin iki Türk ekibi arasinda yapilacak Süper Final maçinda belli olacak.

VakifBank ile Eczacibasi Dynavit'in karsi karsiya gelecegi müsabaka, Italya'nin Torino kentinde oynanacak. Alpitour Spor Salonu'nda yapilacak maç, TSI 18.30'da baslayacak. Mücadele, Tivibu Spor ve Red Bull TV'den yayimlanacak.

Karsilasmanin bashakemligini Sirp Stanislava Simic yapacak. Ikinci hakemlik görevini ise Italyan Ilaria Vagni üstlenecek.

Avrupa voleybolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonuna bu sezon C Grubu'nda baslayan VakifBank, 6 karsilasmada 4 galibiyet alarak ikinci oldu. Sari-siyahli ekip, play-off turunda Polonya temsilcisi LKS Commercecon'u, çeyrek finalde Italyan takimi Vero Volley'i geçerek yari finale yükseldi. Yari final, yine bir Türk derbisine sahne oldu. Fenerbahçe Opet'i altin setle geçen VakifBank, finale çikti.

Bu sezon iyi bir grafik çizen Eczacibasi Dynavit ise E Grubu'nu 6'da 6 yaparak lider tamamladi. Dogrudan çeyrek finale çikan turuncu-beyazli ekip, bu turda Polonya'nin Developres takimini 2 maçta da yenerek eledi. Eczacibasi, yari finalde Italya ekibi Igor Gorgonzola'yi geçerek finale geldi.

- Sampiyonlar Ligi'nde ilk kez "Türk finali"

Kadinlar CEV Sampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez iki Türk takimi finalde karsi karsiya gelecek.

VakifBank ve Eczacibasi'nin sampiyonluk mücadelesi verecek ve her durumda kupanin ülkeye gelecek olmasi, Türk voleybolu adina karsilasmayi daha da anlamli hale getirdi. Daha önce tarihte 3 kez Italyan takimlarinin finalde karsi karsiya geldigi turnuvada, ilk kez baska bir ülkenin iki ekibi sampiyonluk maçina çikacak.

- Kupa 8. kez Türkiye'ye

Türk takimlari, Kadinlar CEV Sampiyonlar Ligi'nde 8. kez sampiyonluga ulasacak.

Son yillarda yapilan yatirimlarin meyvesini alan kadin voleybolu, 2011'den bu yana 8. Sampiyonlar Ligi kupasini elde edecek.

Ilk olarak 2011 sezonunda VakifBank'in aldigi Sampiyonlar Ligi kupasi, sonrasinda 6 kez daha Türk takimlarinin müzesine girdi. Bu süreçte VakifBank, 5 kez kupayi alarak en fazla sampiyonluk kazanan Türk ekip oldu. Birer kez de Fenerbahçe ile Eczacibasi bu organizasyonda sampiyonluga ulasti.

VakifBank, 2011, 2013, 2017, 2018 ve 2022'de, Fenerbahçe 2012, Eczacibasi ise 2015'te kupayi kaldirma sevincini yasadi.