Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes: "Bu sezon dalgalanma geçiriyoruz"Emre Dogan- "Hücum zenginligimiz çogaldiginda her sey daha iyi olacak" - "(Play-off tartismalari) Böyle bir talebimiz olmadi. Kararlar da degisebilir. Degistigini gördüm"

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes: "Bu sezon dalgalanma geçiriyoruz"Emre Dogan- "Hücum zenginligimiz çogaldiginda her sey daha iyi olacak"
- "(Play-off tartismalari) Böyle bir talebimiz olmadi. Kararlar da degisebilir. Degistigini gördüm"

ISTANBUL (AA) - Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, savunmada sergiledikleri performansi hücuma yansittiklari takdirde daha iyi bir takim olacaklarini söyledi.

Deneyimli teknik adam, Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasinda 18 Mart Cumartesi günü Istanbulspor'u konuk edecek siyah-beyazlilarin BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçeklestirdigi antrenmandan önce gündeme dair açiklamalarda bulundu.

Ligde oynadiklari son 2 maçi kazandiklarini hatirlatan Günes, "Bir süreçten geçiyoruz. Siralama tabii önemli. Besiktas'in ismi sampiyonluga oynar. Bu sezon dalgalanma geçiriyoruz. Daha iyi oynamak durumundayiz. Son maçta akilci oynadik. Bunu daha akici bir oyun haline getirmemiz gerekiyor. Bunu yaptigimizda daha iyi bir takim oluruz. Hücum zenginligimiz de çogaldiginda her sey daha iyi olacak." ifadelerini kullandi.

Senol Günes, savunma oyuncusu Omar Colley'in ilk 11'de forma giymesiyle rakip takimlara daha az pozisyon verdiklerinin hatirlatilmasi üzerine, "Her oyuncunun iyi oynamasi gerekiyor. Colley de iyi Saiss de iyi bir oyuncu. Rekabetin daha üst seviyeye çikacagi bir kadro olusturabilirsek gelecek yillari da kurtarabiliriz. Sagda Rosier ile Onur var. Stoperde sag ayakli Tayyip Talha ile Welinton, sol ayakli Colley ile Saiss var. Bu rekabet takima olumlu yansimali. Hem savunmayi hem de hücumu toparlamaliyiz. Az gol yiyen bir takim olduk. Üç puan alinca her sey iyi." diye konustu.

Istanbulspor'u maglup ederek milli maçlar nedeniyle liglere verilecek araya mutlu girmek istediklerini aktaran Günes, "Istanbulspor iyi bir takim. Fatih Tekke ile iyi oynuyorlar. Kontra ataga iyi çikiyorlar. Genç ve kosan bir takim. Kolay bir maç olmayacak. Umarim seyircimizin önünde güzel bir futbolla maçi kazaniriz." seklinde görüs belirtti.

Deneyimli çalistirici, milli maçlar nedeniyle liglere verilecek arada HangiKredi Ümraniyespor ile hazirlik maçi yapacaklarini aktardi.


- "Kararlarin degistigini gördüm"


Sezon sonunda play-off oynanmasiyla ilgili spor kamuoyunda yer alan tartismalari da degerlendiren Senol Günes, su görüsleri paylasti:

"Böyle bir talebimiz olmadi. Görüslerimi açik açik söylüyorum. Anlasilmayan bir sey varsa ben buradayim. Telefonum açik. Kararlar da degisebilir. Degistigini gördüm. Bunlari size söylerim. Istekleriniz olabilir ve sartlara göre degisimler olabilir. Besiktas zaten geride. Gaziantep FK maçinda kirmizi karti gösterenler baska maçi göstermediler. Karar degistirildi. Orada olay bitti. Kötü niyet ararsak buluruz. Onlar da bulabilir. Fikirler söylenecek."

Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi'nin, ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK'nin oynadigi maçlarin geçersiz sayilmasiyla ilgili görüslerine yapilan elestirilere de cevap veren Günes, "Oynamadan kazanilan maç var mi? Böyle bir sey diyen yok. Olaganüstü bir durum vardir. Baskanin dedigi mi oldu? Olmadi. Biz bir sey istemedik. Spekülasyon." degerlendirmesinde bulundu.


- "Yasayanlara umut ve destek olmak istiyoruz"


Senol Günes, antrenmana davet ettikleri depremzede çocuklara ekonomik ve sosyal olarak destek olmanin önemine dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Depremlerin etkisini hala hissediyoruz. Ekonomik ve sosyal olarak çocuklara destek olmak zorundayiz. Çocuklari sahada oynarken görmek mutluluk verici. Bu çocuklarin hepsi bizim. Yasayanlara umut ve destek olmak istiyoruz. Besiktas kulüp olarak okul destegi de yapacak. 6 okulun bir an evvel yapilmasi için herkesin destek olmasini bekliyoruz. Insallah uygun bir zamanda biz de depremzedeleri ziyaret edecegiz. Isimizi yapmaya çalisiyoruz. Sosyallesmenin devam etmesinden yanayim. Okullarin da açik olmasini isterim. Bu çocuklari eve tikarsaniz psikolojik bir travma geçirilebilir."

Günes, son olarak 14 Mart Tip Bayrami dolayisiyla tüm saglik çalisanlarini kutladi.