TBMM Genel Kurulu yarin yemin töreni için toplanacakAykut Yilmaz- MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin en yasli üye sifatiyla geçici baskan olarak yönetecegi birlesimde milletvekilleri ant içecek

TBMM Genel Kurulu yarin yemin töreni için toplanacakAykut Yilmaz- MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin en yasli üye sifatiyla  geçici baskan olarak yönetecegi birlesimde milletvekilleri  ant içecek

TBMM (AA) - 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardindan milletvekilleri yarin 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yili'nin açilisinda yemin edecek.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarini ilaninin ardindan TBMM Genel Kurulu, Meclis Içtüzügü'ne göre, yarin saat 14.00'te çagrisiz toplanacak.

Yeni yasama döneminin ilk birlesiminde milletvekilleri yemin edecek. Genel Kurulun ilk birlesimini, MHP Genel Baskani ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, en yasli üye sifatiyla TBMM Geçici Baskani olarak yönetecek.

Içtüzüge göre, en genç alti milletvekili, geçici olarak katip üyelik yapacak. Bu kapsamda TBMM Geçici Baskanlik Divani'nda AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, AK Parti Istanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yildiz, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatli, AK Parti Izmir Milletvekili Eyyüp Kadir Inan ile Yesil Sol Parti Mardin Milletvekili Beritan Günes Altin görev yapacak.

Geçici Baskanlik Divani, TBMM Baskani ve Baskanlik Divani seçimine kadar görev yapacak.

- Yemin töreni, Bahçeli'nin ant içmesi ile baslayacak

TBMM Genel Kurulu'nda ilk olarak Geçici Meclis Baskani Devlet Bahçeli yemin edecek. Bahçeli'nin ardindan illerin alfabetik siralamasina göre milletvekilleri kürsüden ant içecek.

Milletvekilleri, Anayasa'da yer alan "Devletin varligi ve bagimsizligini, vatanin ve milletin bölünmez bütünlügünü, milletin kayitsiz ve sartsiz egemenligini koruyacagima; hukukun üstünlügüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkilaplarina bagli kalacagima; toplumun huzur ve refahi, milli dayanisma ve adalet anlayisi içinde herkesin insan haklarindan ve temel hürriyetlerden yararlanmasi ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrilmayacagima; büyük Türk milleti önünde namusum ve serefim üzerine ant içerim" seklindeki yemini ederek görevlerine baslayacak.

Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri, katildiklari ilk birlesimin basinda yemin edebilecek.

Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sifatindan kaynaklanan haklardan yararlanamayacak.

Öte yandan Meclis'te milletvekillerinin kayit islemleri de devam edecek.