YSK'nin, yurt disina gönderilecek seçim malzemelerine iliskin genelgesi Resmi Gazete'deIsmet Karakas

YSK'nin, yurt disina gönderilecek seçim malzemelerine iliskin genelgesi Resmi Gazete'deIsmet Karakas

ANKARA (AA) - Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 14 Mayis'ta yapilacak Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde, yurt disinda oy kullanacak seçmen için gereken malzemelerin ilgili yerlere gönderilmesinde uygulanacak usul ve esaslarina iliskin genelgesi Resmi Gazete'de yayimlandi.

Buna göre, birlesik oy pusulalari, paketlenip mühürlendikten sonra Yurt Disi Ilçe Seçim Kurulu'na teslim edilecek. Oy pusulalari, diplomatik kurye araciligiyla Türk Hava Yollari (THY) tarafindan ilgili yerlere ulastirilacak.

Arnavutköy 4. Geçici Gümrük Kapisi Seçim Kurulu, oy pusulalarini yurt disina gönderilmesinde ve yurt disindan gelen oy torbalarinin teslim alinarak Yurt Disi Ilçe Seçim Kurulu'na ulastirilmasinda görevli olacak.

THY tarafindan kiralanacak uçakla getirilen oy torbalarinin teslim yeri ise Ankara Esenboga Havalimani olacak.

Kara yolu ve deniz yolu ile diplomatik kurye beraberinde getirilecek oy torbalari (Rodos için Marmaris, Gümülcine için Ipsala, Burgaz için Dereköy, Nahçivan için Aralik, Batum için Sarp sinir kapilari), sinir kapilarindan oy verme islemleri yerine getirmek üzere kurulan geçici gümrük kapisi seçim kurullarina teslim edilecek.

Türkiye'ye getirilecek oy torbalari Yurt Disi Ilçe Seçim Kurulu'na teslim edilecek, oylar sayilarak tutanak altina alinacak.