Fransa hükümeti, Paris'e dahi gelse Israilli asiri sagci bakana randevu vermeyecek Esra Taskin

Fransa hükümeti, Paris'e dahi gelse Israilli asiri sagci bakana randevu vermeyecek Esra Taskin

PARIS (AA) - Fransa hükümeti, bu hafta Paris'e gelmesi beklenen asiri sagci Israil Maliye Bakani Bezalel Smotrich ile kimsenin görüsmeyecegini açikladi.

Fransa Disisleri Bakanligi Sözcüsü Anne-Claire Legendre, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, "Geçen hafta da söyledigim gibi (Smotrich'in) ziyareti kesinlesirse bu baglamda hükümetten herhangi bir temasin kurulmasi planlanmiyor." dedi.

Legendre, Smotrich'in Nablus'un güneyindeki Huvvara beldesine iliskin Twitter mesajinin Fransiz Disisleri Bakani Catherine Colonna tarafindan elestirildigini animsatti.

Smotrich, bir panelde yaptigi konusmada, Yahudi yerlesimcilerin 26 Subat'ta Nablus'un güneyindeki Huvvara beldesinde Filistinlilere karsi giristigi toplu saldirilara iliskin “Huvvara beldesinin yeryüzünden silinmesi gerektigini düsünüyorum. Bence Israil devleti bunu yapmali. Bu, Tanri esirgesin, vatandasin eliyle yapilmamali.” ifadesini kullanmisti.

- Fransa, Hint-Pasifik bölgesinde iddiali bir strateji yürütmeye kararli

Avustralya'nin 2016'da Fransiz Naval Group ile imzaladigi 12 geleneksel dizel elektrikli denizaltinin yapimini öngören sözlesmeyi Eylül 2021'de iptal etmesi ve akabindeki gelismeleri hakkinda degerlendirme yapan Sözcü Legendre, Fransa'nin Hint-Pasifik bölgesine yönelik stratejisini sürdürmekte kararli olduguna isaret etti.

Legendre, son zamanlarda Disisleri Bakani Catherine Colonna dahil 3 Fransiz bakanin bölgeyi ziyaret ettigini hatirlatti.