VIOP'ta endeks kontrati güne yükselisle basladiMurat Aslan

VIOP'ta endeks kontrati güne yükselisle basladiMurat Aslan

ISTANBUL (AA) - Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, güne yüzde 0,3 yükselisle 6.115,25 puandan basladi.

Nisan vadeli endeks kontrati, açilis seansinda önceki normal seans kapanisinin yüzde 0,3 üzerinde 6.115,25 seviyesinden islem gördü.

Dün alis agirlikli bir seyir izleyen endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisinin yüzde 1,9 üzerinde 6.095,25 puandan tamamladi. Endeks kontrati aksam seansinda da yükselisini sürdürerek 6.122,00 puana çikti.

Analistler, dünya genelinde para politikalarina iliskin belirsizliklerin devam etmesiyle küresel piyasalarin karisik bir seyir izledigini söyledi.

Yariyillik Para Politikasi Raporu'na iliskin sunumuna dün de Temsilciler Meclisi'nin Finansal Hizmetler Komitesi'nde devam eden ABD Merkez Bankasi (Fed) Baskani Jerome Powell, bankanin 21-22 Mart'ta gerçeklesecek toplantisiyla ilgili herhangi bir karar almadiklarini, açiklanacak verilerin analiz edilecegini söyledi.

Söz konusu gelismelerle para piyasalarindaki fiyatlamalarda bu ayki toplantida 50 baz puanlik faiz artis ihtimali yüzde 79'a yükselirken, mayis ve haziran ayindaki toplantilarda da 25 baz puan faiz artisi yapilmasina kesin gözüyle bakiliyor.

Analistler, bugün yurt içinde para ve banka istatistikleri, yurt disinda ise ABD'de haftalik issizlik basvurularinin takip edilecegini belirterek, teknik açidan 6.150 ve 6.250 seviyelerinin direnç, 6.000 puanin destek konumunda oldugunu kaydetti.