Aras Kargo, KOBI’lerin e-ihracat ortagi olmaya hazirFurkan Gençoglu- Aras Kargo Acente Iliskileri ve Kanal Yönetimi Direktörü Damla Erarslan: -"Aras Kargo olarak, dijitallesmede edindigimiz yeni kabiliyetler üzerine insa ettigimiz Aras Digital ve Azerbaycan’da kendi markamizla hizmet verecegimiz Aras Global yapimizla, KOBI’lerimizin ve e-ticaret firmalarinin dünyaya açilmalarinda güvenilir is ortagi olmaya devam edecegiz"

Aras Kargo, KOBI’lerin e-ihracat ortagi olmaya hazirFurkan Gençoglu- Aras Kargo Acente Iliskileri ve Kanal Yönetimi Direktörü Damla Erarslan:
-"Aras Kargo olarak, dijitallesmede edindigimiz yeni kabiliyetler üzerine insa ettigimiz Aras Digital ve Azerbaycan’da kendi markamizla hizmet verecegimiz Aras Global yapimizla, KOBI’lerimizin ve e-ticaret firmalarinin dünyaya açilmalarinda güvenilir is ortagi olmaya devam edecegiz"

ISTANBUL (AA) - Aras Kargo’nun ana sponsoru oldugu Bursa WORLDEF E-Ticaret ve E-Ihracat Konferansi 21 Mart 2023 tarihinde düzenlendi.

Aras Kargo'dan yapilan açiklamaya göre, Bursa Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezi’nde gerçeklesen bulusmada, Bursa ve komsu illerden temsilciler, e-ticaret ve e-ihracata iliskin bölge özelinde olanaklari, is birligi firsatlarini ve ekosistemdeki yeni gelismeleri degerlendirdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Aras Kargo Acente Iliskileri ve Kanal Yönetimi Direktörü Damla Erarslan, sirketin son yillarda gerçeklestirdigi yatirimlarla e-ticaret ve e-ihracat alaninda faaliyet gösteren tüm isletmelerin güvenilir is ortagi olmaya hazir olduklarini vurguladi.

Erarslan, rakamlarla e-ticaretteki büyümeyi anlatarak, “Tarih boyunca ticaretin en önemli duraklarindan biri olmus bu kadim kentin, gelecegin ticaretinde oynayacagi rolü konustugumuz tarihi bir kavsaktayiz." ifadelerini kullandi.

Bursa'nin harekete geçmeyi bekleyen önemli bir potansiyeli oldugunu aktaran Erarslan, “2021 yili itibariyla ülkemizde e-ihracatinin genel ihracatin yüzde 1,3’üne denk geldigini biliyoruz. Ticaret Bakanligimiz bu oranin 2025 yilinda yüzde 3-5 araligina ulasmasini hedefliyor. Biz Aras Kargo olarak bu hedeflerin yakalanmasi, hatta geçilmesi için elimizden geleni yapmaya haziriz.” degerlendirmesinde bulundu.

Erarslan, “Aras Kargo olarak, dijitallesmede edindigimiz yeni kabiliyetler üzerine insa ettigimiz Aras Digital ve Azerbaycan’da kendi markamizla hizmet verecegimiz Aras Global yapimizla, KOBI’lerimizin ve e-ticaret firmalarinin dünyaya açilmalarinda güvenilir is ortagi olmaya devam edecegiz. 2023’te e-ihracat adina önemli adimlarin atilacagini düsünüyoruz." seklinde konustu.

Etkinlikte, önde gelen e-ticaret sirketlerinin temsilcileri, e-ticaret ve e-ihracat panellerinde bir araya gelerek e-ticaretin gelecegini sekillendirecek konulari ele aldi.