Bosna Hersek'te, Türkiye'deki 14 Mayis seçimleri için oy kullanma islemi yarin basliyorIsmail Özdemir

Bosna Hersek'te, Türkiye'deki 14 Mayis seçimleri için oy kullanma islemi yarin basliyorIsmail Özdemir

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'te Türkiye'de 14 Mayis'ta yapilacak Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için hazirliklar tamamlandi, seçmenler yarindan itibaren oy kullanabilecek.

Bosna Hersek'te, oy verme islemleri Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiligi ile Mostar ve Banja Luka Baskonsolosluklarinda gerçeklestirilecek.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadik Babür Girgin, yaptigi açiklamada, 5-7 Mayis tarihlerinde sandiklarda vatandaslarin oy kullanabilecegini söyledi.

Oy verme islemlerinin 09.00'dan 21.00'e kadar sürecegini belirten Girgin, "Bütün prosedürler Yüksek Seçim Kurulunun belirledigi sekilde yapiliyor. Sandik kurullari tarafindan mühürlenecek torbalar, Türkiye'ye diplomatik kuryeler vasitasiyla teslim edilecek. 2014 yilinda tüm yurt disinda yüzde 18 civarinda bir katilim olmusken 2018'de bu yüzde 50'yi asmis. Vatandasimizin yurt disinda oy vermeye ilgisinin arttigini, bu aliskinligi gelistigini görüyoruz. Bu sene de daha da yüksek bir katilim olmasi bekleniyor." diye konustu.

Mostar ve Banja Luka'da ilk kez sandik kuruldugunu belirten Büyükelçi Girgin, Hirvatistan'daki vatandaslarin da bu sehirlere ulasmasinin daha kolay oldugunu dile getirdi.

Vatandaslarin demokratik haklarini kullanmalarinin çok önemli oldugunu aktaran Büyükelçi Girgin, "Bunun için her türlü altyapiyi yerel makamlarla isbirligi halinde hazirliyoruz. Vatandasimizin bir özelligi de dünyada en fazla seçime giden halk olmasi, gerçekten dünyanin en yüksek katilim oranlari Türkiye'de kaydediliyor, bu da demokratik açidan çok önemli." ifadelerini kullandi.

Bosna Hersek'te 2 bin 946 kayitli seçmen bulunuyor.