Slovakya'da hükümet, Ukrayna'ya 13 Mig-29 savas uçagi gönderilmesini onayladiAskin Kiyagan

Slovakya'da hükümet, Ukrayna'ya 13 Mig-29 savas uçagi gönderilmesini onayladiAskin Kiyagan

BRATISLAVA (AA) - Slovakya Basbakani Eduard Heger, ülkede kullanilmayan 13 Sovyet yapimi Mig-29 tipi savas jetinin Ukrayna'ya gönderilmesinin iktidardaki azinlik hükümetince kabul edildigini bildirdi.

Heger, uzun zamandir gündemde olan Sovyet yapimi uçaklarin Ukrayna'ya gönderilmesine iliskin Twitter'dan açiklamada bulundu.

Ukrayna'ya verilen sözün tutulmasi gerektigini kaydeden Heger, "Slovakya hükümeti, 13 Mig-29 jetin Ukrayna'ya gönderilmesini onayladi." ifadesini paylasti.

Heger, Ukrayna Devlet Baskani Volodimir Zelenskiy'nin savas uçaklari dahil daha fazla silah talebinde bulundugunu, kendilerinin de ellerinden geleni yapmaya çalisacaklarini ifade ettigini hatirlatti.

Basbakan Heger, "Diger ülkeler de benzer isler yapiyor. Kilit rol oynayan askeri yardim malzemelerinin Ukrayna'ya saglanmasi sayesinde bu ülke hem kendini hem de bütün Avrupa'yi Rusya'ya karsi savunabilecek." görüsünü paylasti.

Heger, Temmuz 2022'de yaptigi açiklamada, Sovyet yapimi jetlerin F-16'larla degistirilecegini, Eylül 2022'den itibaren söz konusu uçaklarin kullanim disi olacagi bilgisini paylasmis, ABD'den F-16'lar tedarik edilene kadar ülkelerinin hava sahasinin Çek ve Polonya hava kuvvetlerince korunacagini duyurmustu.

Heger ayrica, Mig-29'larin Ukrayna'ya verilmesine de yesil isik yakmisti.