Lexus Premium, RX'i yeni nesliyle Türkiye'de satisa sunduAbdulselam Durdak- Lexus Yönetim Kurulu Baskani ve CEO'su Ali Haydar Bozkurt: -"Lexus markasinin en önemli modellerinden biri olan RX'i Türkiye'de satisa sunmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz"

Lexus Premium, RX'i yeni nesliyle Türkiye'de satisa sunduAbdulselam Durdak- Lexus Yönetim Kurulu Baskani ve CEO'su Ali Haydar Bozkurt:
-"Lexus markasinin en önemli modellerinden biri olan RX'i Türkiye'de satisa sunmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz"

IZMIR (AA) - Premium otomobil üreticisi Lexus, tamamen yeni RX SUV modelini Türkiye'de satisa sundu.

Türkiye’de satisina baslanan Lexus’un yeni modeli RX’in tanitimi, Izmir'de düzenlenen basin toplantisiyla gerçeklestirildi.

Toplantida aktarilan bilgilere göre, Lexus’un E SUV premium segmentindeki modeli, RX 350h tam hibrit, RX 450h+ plug-in hibrit ve RX 500h performans hibrit olmak üzere üç farkli hibrit seçenegiyle Lexus showroomlarindaki yerini aldi. Lexus RX’in baslangiç fiyati 3 milyon 991 bin 500 TL olarak açiklandi.

Yeni Lexus RX, Türkiye’de RX 350h ve RX 450h+ modellerinde Executive ve Exclusive olmak üzere iki versiyon sunarken, RX 500h modeli sportifligi daha fazla vurgulayan F Sport versiyonuyla geliyor.

- "Satislarimizi yüzde 47 artirarak emin adimlarla büyümeyi sürdürdük"

Lexus Yönetim Kurulu Baskani ve Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, yeni RX’in basin lansmaninda yaptigi konusmada, Lexus markasi ve premium pazar hakkinda degerlendirmelerde bulundu.

Bozkurt, "Lexus kisa zamanda premium segmentte farkli bir yer edinerek ilk lansmani gerçeklestirdigimiz gün ifade ettigimiz gibi 'lüksün yeni tanimini' yapmayi basardi. Bu iddiamizi premium segmente örnek olan hizmetlerin yani sira, her geçen gün genisleyen ve güç kazanan bir ürün gamiyla destekledik.

Geçtigimiz yil premium segment yüzde 13 büyürken, biz Lexus olarak otomotiv sektörünün tamaminda yasanan tedarik sorunlarina karsin, satislarimizi yüzde 47 artirarak emin adimlarla büyümeyi sürdürdük." diye konustu.

RX’i Türkiye’de satisa sunmaktan büyük bir heyecan duyduklarini dile getiren Bozkurt, "Lüks SUV segmentinin yaraticisi olan RX, her neslinde teknoloji, lüks ve konfor konusunda öncü olarak gösterilen bir model. Bu iddiasini besinci neslinde daha da ileriye tasiyor. Yeni RX, tam hibrit, plug-in hibrit ve ilk kez performans hibrit olmak üzere daha çesitlendirilmis üç farkli versiyonla satisa sunuluyor. Bu, mevcut müsterilerin yani sira daha genis müsteri kitlelerine ulasmamizi saglayacak. Diger taraftan bu çesitlendirilmis ürün gami, farkli müsteri beklentilerine hitap edecek." seklinde konustu.

- "Ilk 170 adet için fiyat sabitleme garantisi verecegiz"

Bozkurt, Yeni RX SUV modelinin 2023 yili satis adetlerine de deginerek, "Yeni RX ile ilgili bu yilki hedefimizi, bulunurluk çerçevesinde 335 adet olarak belirledik. Bu aracin potansiyelinin çok daha fazla oldugunu biliyoruz ve ön taleplerdeki yogunluk da bunu gösteriyor. Bununla birlikte tüm sektörü etkileyen tedarik sorunlariyla yasanan endiseleri azaltmak adina, ilk 170 adet için fiyat sabitleme garantisi verecegiz.

RX’i satin almak için sözlesme imzalayan müsterilerimiz, henüz tedarik asamasinda olan araca gelebilecek olan hiçbir zamdan etkilenmeyecek. Bunun, otomotiv sektörünün birden fazla bilinmezle mücadele ettigi bir dönemde diger Lexus hizmetlerimiz gibi müsterilerimizin hayatini kolaylastiracagini düsünüyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Lexus ürün atagimiz yeni RX ile devam ediyor"

Lexus'un NX ile baslayan ve RX ile devam eden ürün ataginin devam ettigine dikkati çeken Bozkurt, sunlari kaydetti:

"Premium segmentte büyük önem arz eden RX modelinin bizi heyecanlandiran bir baska yani ise markamizin bu yilki model ataginin devamini temsil etmesi olacak. Simdi satisa sundugumuz RX SUV modelinin yani sira 2'si elektrikli olmak üzere 3 modelin daha lansmanini gerçeklestirecegiz. Haziran-temmuz aylarinda UX EV ile RZ tam elektrikli SUV modellerini; sonbahar aylarinda ise sinifinda bir ilk olacak LM VIP minivan modelini sunmak üzere hazirliklar yapiyoruz.

Yeni gelecek modellerle birlikte daha önce yer almadigimiz segmentlerdeki bosluklari doldurarak premium segmentteki penetrasyonumuzu artiracagiz. Sözünü ettigimiz atak plani çerçevesinde bu yil için 450 adet, önümüzdeki yil için en az 1.000 adet ile hedeflerimizi ulasmayi planliyoruz. Sonraki yillar ise daha güçlü ve genis ürün gamiyla bu rakam adim adim daha da yukarilara çikacak. 2023, bolca Lexus konusacagimiz bir yil olacak."

-"Bayi adedimizi 6'ya çikarmis olacagiz"

Bozkurt, ürün yelpazesinin yani sira atak planinin önemli bir bölümünün bayi yapilanmasi oldugunu belirterek, markanin taninirligi üzerine çok emek harcadiklarini ve bilinirligi önemli bir seviyeye getirdiklerini söyledi.

Artis gösteren satis hedefleriyle mevcut showroomlara yeni bayiliklerin katildigini ifade eden Bozkurt, "Bu plan çerçevesine mevcut Istanbul ve Ankara showroomlarimizi artik biz degil, bayilerimiz yönetecek. Buna ek olarak bu yil içerisinde Bursa ve Izmir bayiliklerimiz devreye girecek. 2023 yilinda ise Adana ve Antalya bayiliklerimiz açilacak. Böylece ikinci bes yillik plan kapsaminda büyüme planlariyla paralel olarak bayi adedimizi 6'ya çikarmis olacagiz." diye konustu.

- RX, dünyanin ilk lüks SUV modeli olarak tanitilmisti

Toplantida aktarilan bilgilere göre, 1998 yilinda, dünyanin ilk lüks SUV modeli olarak tanitilan RX, besinci nesliyle birlikte sahip oldugu daha heyecan verici tasarim ve sinirlari zorlayan teknoloji sayesinde daha genis bir müsteri kitlesine hitap edecek. 2005 yilinda RX 400h ile dünyanin ilk premium hibrit modeli olan RX, her geçen nesilde yenilikçi karakterini daha da ileriye tasidi.

Yeni Lexus RX, E SUV premium segmentinde tüm müsteri beklentilerine hitap edecek sekilde tam hibrit RX 350h, plug-in hibrit RX 450h+ ve performans hibriti RX 500h modellerinden olusan üç farkli seçenekle sunuluyor.

Oldukça kapsamli bir ürün yelpazesine sahip RX ailesi, yüksek verimlilik sunan tam hibrit RX 350h ile basliyor. Dördüncü nesil kendi kendini sarj eden hibrit sistemin gelistirilmis verimliligine ve akici sürüsüne sahip RX 350h, 2,5 litre hibrit motorla donatildi. 250 HP güç sahip RX 350h, 0-100 km/s hizlanmasini 7,9 saniyede gerçeklestiriyor.

Ortalama tüketimi 6,3-6,6 lt/100 km olan RX 350h modelinin ortalama emisyon degeri ise sadece 142-149 g/km olarak ölçüldü. RX 350h, daha küçük hacme sahip rakiplerine karsi güçlü bir alternatif olarak dikkati çekerken, konfor ve verimlilige önem veren kullanicilar için ideal seçenek olarak öne çikiyor.

-Tazuna kokpit ile essiz bir sürüs deneyimi

Verilen bilgilere göre, yeni Lexus RX’in dis tasarimi, yeni modelin dinamik sürüs deneyimini yansitacak tarza sahip olarak sekillendirildi. Yeni nesil NX ile baslayan yeni tasarim dilini evrimlestirerek RX modeline adapte eden Lexus, ilk bakista RX oldugunu belli eden kendine özgü tasarim dilini de kullanarak önceki nesle ait detaylari devam ettirdi.

RX’in iç tasarimi sade bir lüksü yansitarak modern ve çagdas bir görünüm sunuyor. Lexus’un kabini ilk andan itibaren ferahlik, zariflik ve konfor hissini yansitmaya basliyor. Kabinde Lexus Takumi Ustalari’nin el isçiligi, kendisini tüm detaylarda göstermeye devam ediyor. Lexus Takumi Ustalari, kapinin açilma-kapanma hissine ve sesine kadar tüm detaylari yakindan inceleyerek kusursuz bir kabine imza attilar.

-Tüm RX modellerinde üst düzey seviye güvenlik

Yeni RX, tüm modellerde standart olarak yer alan Lexus Safety System + her zamandakinden daha kapsamli güvenlik ve sürücü asistanlariyla donatildi. Yeni aktif güvenlik ve sürücü asistan sistemlerine sahip RX, kaza riskini azaltarak hem araç içerisindekileri hem de araç disindakileri koruyor.

Lexus, özellikle uzun yolculuklarda yasanan sorunlarin önüne geçmek adina Sürücü Monitörü’nü gelistirdi. Yeni Sürücü Monitörü, sürücünün durumunu sürekli olarak kontrol etmek için direksiyon üzerine yerlestirilmis kamera kullaniyor. Böylece sürücünün konsantrasyonunu kaybedip kaybetmedigini tespit ediyor. Dünyada bir ilk olarak monitör, otomobilin aktif güvenlik sistemlerine bagli olarak çalisiyor. Sürücü uyarilara yanit vermezse hizlanmayi azaltiyor ve araci kontrollü olarak durduruyor.