Malta'da Türk vatandasini araçla ezen failin yargilanmasi sürüyorBaris Seçkin

Malta'da Türk vatandasini araçla ezen failin yargilanmasi sürüyorBaris Seçkin

ROMA (AA) - Malta'da 18 Ocak'ta Türk vatandasi Pelin Kaya'yi araciyla ezen Fransa-Malta vatandasi Jeremie Camilleri'nin "kasten öldürmek"ten tutuklu yargilandigi davanin dördüncü durusmasi yapildi.

AA muhabirinin, Kaya ailesine hukuki danismanlik saglayan firma yetkililerinden edindigi bilgiye göre, dördüncü durusmada görgü taniklari dinlendi.

Görgü taniklarinin, katil zanlisi Camilleri'nin kazanin ardindan yerde yatan Kaya'ya taslar attigini ve yardim etmeye çalisanlara saldirdigini söyledigi ifade edildi.

Polisin güvenlik kamerasindaki görüntülerin delil olarak 20 Mart'ta dosyaya eklenecegi, bir sonraki durusmanin ise 27 Mart'ta yapilacagi belirtildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin Valetta Büyükelçisi Erdeniz Sen, Kaya'nin ailesi ile durusmayi takip etti.

Bu arada, Pelin Kaya'nin hayatini kaybettigi noktada, dün aksam Gzira Belediye Baskani Conrad Manche'nin düzenledigi törenle Kaya için yapilan ani levhasi olay yerine yerlestirildi. Ayrica burada Türk mimar anisina agaçlar da dikildi.

Malta'da yasayan Türk toplumundan temsilciler ve Maltalilarin yani sira anma töreninde Malta Basbakani Robert Abela'nin esi Lydia Abela da hazir bulundu. Abela, Pelin Kaya'nin yakinlarina taziyelerini sundu. Büyükelçi Sen, burada da Kaya ailesini yalniz birakmadi.

- Pelin Kaya'nin hayatini kaybettigi kaza

Malta'nin Gzira kentinde Testeferrata Caddesi'nde 18 Ocak Çarsamba gecesi saat 01.00 sularinda, Jeremie Camilleri'nin kullandigi siyah araç, önce benzin istasyonuna zarar vermis, ardindan yakindaki fastfood restoranin önünden geçen 30 yasindaki Pelin Kaya'ya çarpmisti.

Görgü taniklari, Camilleri'nin aracindan inerek, çarptigi Kaya'ya ayrica tas attigini ve yardim etmek isteyenlere de engel oldugunu aktarmisti.

Malta polisi, saldirgan tavirlar sergileyen araç sürücüsü Camilleri'yi elektro sok tabancasi yardimiyla gözaltina almisti.

Camilleri, 19 Ocak'ta çikarildigi mahkemede, "kasten öldürme"den tutuklanmisti.

Pelin Kaya'nin cenazesi ise 21 Ocak'ta Malta'dan Türkiye'ye gönderilmis ve 22 Ocak'ta Istanbul'da topraga verilmisti.