Bakan Yanik, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasi'ni ziyaret etti:Mustafa Ünal Uysal,Serkan Avci,Eren Bozkurt- "(Kahramanmaras merkezli depremler) Sanayici ve is adamlarimizin üretimlerinin devam ediyor olmasi, üretim faaliyetlerinin eski haline dönmesiyle ve hatta belki artmasiyla beraber buralardaki yikimi çok hizlica ortadan kaldiracagiz, hizlica insa asamasina geçecegiz"

Bakan Yanik, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasi'ni ziyaret etti:Mustafa Ünal Uysal,Serkan Avci,Eren Bozkurt- "(Kahramanmaras merkezli depremler) Sanayici ve is adamlarimizin üretimlerinin devam ediyor olmasi, üretim faaliyetlerinin eski haline dönmesiyle ve hatta belki artmasiyla beraber buralardaki yikimi çok hizlica ortadan kaldiracagiz, hizlica insa asamasina geçecegiz"

OSMANIYE (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yürütülen çalismalara iliskin, "Sanayici ve is adamlarimizin üretimlerinin devam ediyor olmasi, üretim faaliyetlerinin eski haline dönmesiyle ve hatta belki artmasiyla beraber buralardaki yikimi çok hizlica ortadan kaldiracagiz, hizlica insa asamasina geçecegiz." dedi.

Bakan Yanik, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasi'na gerçeklestirdigi ziyarette yaptigi konusmada, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerde 11 ili etkileyen agir bir afetle karsi karsiya kaldiklarini söyledi.

Depremlerden yaklasik 13,5 milyon kisinin etkilendigini belirten Yanik, 996 kisinin hayatini kaybettigi Osmaniye'de 230'un üzerinde binanin Pazarcik merkezli ilk büyük sarsintida yikildigini, yaklasik 660 binanin da acil yikilmasinin gerektigini dile getirdi.

Devletin tüm birimlerinin depremin ilk anindan itibaren harekete geçtigini aktaran Yanik, söyle devam etti:

"11 ilin tamamina baktigimizda son derece yogun bir süreç geçiriyoruz ama sükürler olsun ilk dakikadan itibaren bütün devlet kurumlarimiz, Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde bakanlarimiz, hepimiz bölgeye dagilarak hemen gerekli koordinasyon baslatilip, AFAD koordinasyon merkezleri kurulup, valilerimiz, diger kurum ve kurulus temsilcilerimizle hizlica organize olup milletimizin yaralarini sarmaya gayret ettik. Tabii bu kadar genis bir alanda, bu kadar çok insani etkileyen bir süreci takip etmek her birimiz için ayni zamanda hizmeti verenlerin de depremzede oldugu gerçegini önümüze koydugumuzda çok kolay degil ama bizim milletimiz güçlüdür, büyük bir millettir. Bu milletimiz güçlüklerin üzerinden gelmesini hep bildi. Insallah bundan sonra da bu özelligini devam ettirecek."

- "Cömert, paylasmayi seven, sofrasini herkese açmayi seven bir toplumuz"

Yanik, bu süreçte sanayici, tüccar, esnaf ve çiftçilerin üretim faaliyetlerini sürdürmelerinin de önemli oldugunu vurguladi.

Bu yikimin sonuçlarini ve etkilerini üretimle beraber ortadan kaldiracaklarini dile getiren Yanik, "Üretim devam ederse insaat faaliyetlerimizi yogunlastiririz. Üretim devam ederse vatandaslarimizin barinma ihtiyaçlarini bir an önce tamamlariz. Üretim devam ederse sosyal iyilesme hizlica baslar, sosyal rehabilitasyon kendiliginden baslar. Dolayisiyla sanayici ve is adamlarimizin üretimlerinin devam ediyor olmasi, üretim faaliyetlerinin eski haline dönmesiyle ve hatta belki artmasiyla beraber buralardaki yikimi çok hizlica ortadan kaldiracagiz, hizlica insa asamasina geçecegiz." diye konustu.

Hayirda yarisma noktasinda yükümlülüklerinin oldugunu ifade eden Yanik, bu yapildiginda milletin kendi içindeki dayanismasina iyilestirici etkisinin oldugunu belirtti.

Osmaniye'nin insan kaynagi, topraginin zenginligi, insaninin devletine, milletine bagliligi itibariyla çok müstesna bir yere sahip oldugunu vurgulayan Yanik, sunlari kaydetti:

"Bizim insanimiz egitime verdigi önemle, çocuklarinin yetismesine verdigi degerle, gelecege iliskin umutlarini diri tutan, devletine, milletine, inancina bagli, irfani önemseyen, topragi bereketli, bu yüzden son derece cömert, paylasmayi seven, sofrasini herkese açmayi seven bir toplum. Dolayisiyla Osmaniye, Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte de bütün bir ülkemizin örnek sehirlerinden, iste depremin yaralarini sarma noktasinda da örnek olacak sehirlerden biri olmaya devam edecek. Buna kalben çok inaniyorum. Hepimize 'geçmis olsun' diliyorum."

Yanik, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Devrim Murat Aksoy ile yönetimdeki arkadaslarina tesekkür ederek, "Sanayicilerimizin, is adamlarimizin önümüzdeki süreçteki ihtiyaçlari, istekleri sektörle ilgili meselelerinde biz de hem bakanlik olarak üzerimize düsen ne varsa hem kisisel olarak bu topraklarin bir evladi olarak her türlü destege hazir oldugumuzu, her türlü katkiyi vermeye hazir oldugumuzu, zaten ilgili bütün bakanliklarimizin su anda deprem bölgesi basta olmak üzere bütün ülkemizle alakali teyakkuzda oldugunun bilinmesini özellikle istiyorum." ifadesini kullandi.

Bakan Yanik, beraberindekilerle Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasini da ziyaret ederek, yetkililerden çalismalara iliskin bilgi aldi ve isçilerle sohbet etti.