Sanliurfa'da sel magduru esnaf, çamurla kaplanan is yerlerini temizliyorMehmet Akif Parlak- Lokantaci Ömer Kiliç: - "Is yerimi gördügümde sadece seyrettim. Emegim gitti ama çok sükür canimiza bir sey gelmedi" - Oto yikamaci Sedat Sarici: - "Bizde duygu kalmadi artik soktayiz. Böyle bir sey hayatta görmedik"

Sanliurfa'da sel magduru esnaf, çamurla kaplanan is yerlerini temizliyorMehmet Akif Parlak- Lokantaci Ömer Kiliç:
- "Is yerimi gördügümde sadece seyrettim. Emegim gitti ama çok sükür canimiza bir sey gelmedi"
- Oto yikamaci Sedat Sarici:
- "Bizde duygu kalmadi artik soktayiz. Böyle bir sey hayatta görmedik"

SANLIURFA (AA) - Sanliurfa'da 15 Mart'ta yasanan sel felaketinde is yerleri agir hasar alan esnaf, ekiplerin de destegiyle çamur temizligi yapiyor.

Dere taskinlari sonucu yasanan selin geçtigi bölgelerden Mance Mahallesi'ndeki çok sayida is yeri çamur ve balçikla kaplandi, bazi is yerlerindeki esyalar sürüklenerek kayboldu.

Önce depremi ardindan seli yasayan esnaf, bir yandan canlarini kurtardiklarina sükrederken diger yandan yeniden ayaga kalkmak için çalismaya devam ediyor.

Bölgede kahvehane isleten Müslüm Karatas, AA muhabirine, depremin ardindan bir süre is yerinde kaldiklarini, 3 gün önce evlerine geçtiklerini söyledi.

Sel oldugunda is yerinin bulundugu bölgeye giremediklerini anlatan Karatas, "Dükkanim tamamen mahvolmus durumda. Su anda askerlerimiz bize yardimci oluyor. Askerlerimiz olmasa bizim halimiz perisan. Askerimizle girdik temizledik." dedi.

Lokantaci Ömer Kiliç, sel sirasinda sans eseri dükkaninda olmadigi için hayatinin kurtuldugunu düsündügünü söyledi.

Kiliç, söyle konustu:

"Iyi ki is yerinde degildim. Burada olsaydim sel sularina kapilir giderdim. Is yerimi gördügümde sadece seyrettim. Emegim gitti ama çok sükür canimiza bir sey gelmedi. Askerimizden Allah razi olsun. Onlar çok yardimci oldu. Yapacak hiçbir seyimiz yoktu. Çok büyük afetti."

- "Olana sükrediyoruz"

Ayni mahallede oto yikama isletmesi olan Sedat Sarici, is yerini ilk gördügünde sok oldugunu söyledi.

Deprem ve sel felaketini arka arkaya yasadiklarini hatirlatan Sarici, "Bizde duygu kalmadi artik soktayiz. Böyle bir sey hayatta görmedik. Is yerimizi açamiyoruz bile çamurdan. Önce deprem oldu simdi sel oldu. Ölen insanlarimiz bir tarafa, malimiz gitti bir tarafa..." ifadelerini kullandi.

Reklam ve tabela üzerine is yeri bulunan Seyit Ahmet Kiliç da 20 yillik birikiminin gittigini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Bugüne kadar çalistigim her sey bir günde yok oldu. Allah'in verdigi afet sonuçta yapacak bir sey yok. Olana sükrediyoruz. Sabah geldigimde gördügüm manzarayla sok oldum. Devletimizden yardim istiyoruz."