Türk Kizilay ve Çölyak Dernegi depremzedelere glütensiz gida ulastiriyorCihan Demirci,Özgün Tiran- Kahramanmaras Çölyak Dernegi Baskani Nesrin Yas: - "Diger dernek baskanlari ile 11 ilimizdeki tüm çölyak hastalarina yardimlarimiz sürüyor. Depolarimizda tüm ürünlerimiz mevcut"

Türk Kizilay ve Çölyak Dernegi depremzedelere glütensiz gida ulastiriyorCihan Demirci,Özgün Tiran- Kahramanmaras Çölyak Dernegi Baskani Nesrin Yas:
- "Diger dernek baskanlari ile 11 ilimizdeki tüm çölyak hastalarina yardimlarimiz sürüyor. Depolarimizda tüm ürünlerimiz mevcut"

KAHRAMANMARAS (AA) - CIHAN DEMIRCI / ÖZGÜN TIRAN - Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde çölyak hastalarina glütensiz ürünler ulastiriliyor.

Türk Kizilay gönüllüleri, Kahramanmaras Çölyak Dernegi isbirligiyle yürütülen çalisma kapsaminda glütensiz ürünler, çölyak hastasi depremzedelerin barindiklari çadir, konteyner kent ve evlerine kadar ulastiriliyor.

Kahramanmaras Çölyak Dernegi Baskani Nesrin Yas, AA muhabirine, Kahramanmaras, Elbistan ve Pazarcik'taki depolara Türkiye'nin dört bir yanindan glütensiz gida ürünleri gönderildigini söyledi.

Türk Kizilay sayesinde hastalara kuru gida ulastirdiklarini anlatan Yas, "Depremzedelere kaldiklari çadir ya da konteynerde kendi tüketebilecekleri yemekleri yapabilmeleri için tencere ve tüp de sagladik. Diger dernek baskanlari ile 11 ilimizdeki tüm çölyak hastalarina yardimlarimiz sürüyor. Depolarimizda tüm ürünlerimiz mevcut." dedi.

Depremzedelere glütensiz gida ürünleri ulastiran Türk Kizilay gönüllülerinden Buse Yildiz, Gaziantep'te depremi yasadigini ve Kahramanmaras'a destek için gönüllü geldigini söyledi.

Yildiz, Türk Kizilay olarak çölyak hastalarina gereken destegi sagladiklarini ifade ederek, "Burada olmak benim için çok degerli. Depremin ilk gününden bu yana bir sekilde fayda saglamak ve insanlara yardimci olmak istiyordum. Bu istegimi Türk Kizilay ile gerçeklestirdim." diye konustu.

Sibel Kiliç da çadir kent ve konteynerlerde afetzedelere hem psikososyal destek hem de temel ihtiyaçlari konusunda yardimci olduklarini belirtti.

Yusuf Can Karaman ise depremin ilk gününden bu yana Türk Kizilay gönüllüleri olarak deprem bölgesinde hizmet sunduklarini kaydetti.

Depremzede Kifayet Sari, 11 yasindaki kardesinin çölyak hastasi oldugunu belirterek, Türk Kizilay ve Çölyak Dernegi ekiplerine sunduklari destek için tesekkür etti.