BBP Genel Baskani Destici, "39 ilçesi ile Istanbul Seçime Hazir" programinda konustu:Hikmet Faruk Baser- "Bizim durusumuz devletimizin, milletimizin, ülkemizin bütünlügünün yanindadir. Safimiz bunun teminati olan bunun devam ettirme için gayret eden Cumhur Ittifaki'dir, yani cumhurun yanindayiz. Adayimiz da Cumhurbaskani'miz Sayin Recep Tayyip Erdogan'dir" - "Ittifak içinde bulunan, kendilerini Atatürkçü, milliyetçi, merkez sag olarak adlandiran IYI Parti'nin Genel Baskani Sayin Aksener, 'PKK es

BBP Genel Baskani Destici, "39 ilçesi ile Istanbul Seçime Hazir" programinda konustu:Hikmet Faruk Baser- "Bizim durusumuz devletimizin, milletimizin, ülkemizin bütünlügünün yanindadir. Safimiz bunun teminati olan bunun devam ettirme için gayret eden Cumhur Ittifaki'dir, yani cumhurun yanindayiz. Adayimiz da Cumhurbaskani'miz Sayin Recep Tayyip Erdogan'dir"
- "Ittifak içinde bulunan, kendilerini Atatürkçü, milliyetçi, merkez sag olarak adlandiran IYI Parti'nin Genel Baskani Sayin Aksener, 'PKK es

ISTANBUL (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "Bizim safimiz da tarafimiz da durusumuz da bellidir. Bizim durusumuz devletimizin, milletimizin, ülkemizin bütünlügünün yanindadir. Safimiz bunun teminati olan bunun devam ettirme için gayret eden Cumhur Ittifaki'dir, yani cumhurun yanindayiz. Adayimiz da Cumhurbaskani'miz Sayin Recep Tayyip Erdogan'dir." dedi.

Destici, BBP Istanbul Il Baskanliginca Karadeniz Egitim Kültür ve Çevre Koruma Vakfi'nda düzenlenen "39 ilçesi ile Istanbul Seçime Hazir" programinda yaptigi konusmada, ülke olarak zor günlerden geçtiklerini anlatarak, bütün Türkiye'yi etkileyen deprem nedeniyle herkesin yüreginin yandigini söyledi.

Depremin yaralarinin hep birlikte sarilacagini belirten Destici, "Biz devlet, millet dayanismasiyla bu zorlugu asacagiz. Biz ilk günden itibaren bölgede olduk ve bölgede devam ediyoruz. Orada hayatini kaybeden vatandaslarimizin geride biraktiklari da hem devletimize hem bize emanet. Elbette ki devletimiz sahip çikiyor, biz de sahip çikacagiz." diye konustu.

Destici, en son bu hafta içi Diyarbakir'a giderek burada çadir kenti ziyaret ettiklerini ifade ederek, herkesin acisinin ayni oldugunu kaydetti.

Depremzedelerin yaninda olmaktan memnuniyet duyduklarini dile getiren Destici, söyle konustu:

"Devletimizin ilgili bakanlarinin, bütün kurum yetkililerini, sivil toplum örgütlerimizi orada cansiparane çalisirken bulmaktan büyük mutluluk duydum. Devletimiz, ülkemiz, milletimiz güçlü. Bütün yaralari sarmaya Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücü ve kudreti vardir. Türk milletinin yardimlasma, dayanisma duygusu hem milli kültürünün hem de Islam'in inancinin bir geregidir ve bu millet, hem kültürünün hem de inancinin geregini yapmaktadir, yapacaktir. Diyarbakir'da çocuklarini terör örgütünden isteyen anneleri, babalari, aileleri ziyaret etmeden elbette dönemezdik, onlari ziyaret ettik. 1282 gündür orada nöbet tutuyorlar, yilmadan, bikmadan, usanmadan. Allah sabirlarini ve dayanma güçlerini arttirsin. Onlarca aile çocuklarina kavustu. Temennimiz, dilegimiz ve devletimizin ve güvenlik güçlerimizin ugrasi, orada bekleyen bütün aileler, hatta beklemeyen ama çocuklari PKK'ya kaçirilmis, götürülmüs bütün aileler insallah çok kisa zamanda evlatlarina kavusurlar."

- "Milleti uyarmakla görevliyiz"

Altili masanin cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu'nun ziyaret edecegi HDP'yi ittifaka davet edip onlarin desteklerini isteyecegini söyleyen Destici, bunlarin milletin gözü önünde cereyan ettigini ifade etti.

Destici, burada milleti uyarmakla görevli olduklarini anlatarak, konusmasini söyle sürdürdü:

"Ittifak içinde bulunan, kendilerini Atatürkçü, milliyetçi, merkez sag olarak adlandiran IYI Parti'nin Genel Baskani Sayin Aksener, 'PKK esittir HDP, HDP esittir PKK' diyor. Güzel, bu dogru bir söylem. Peki ben Sayin Aksener'e soruyorum; 'HDP esittir PKK'ysa senin cumhurbaskani adayin PKK'yla görüsüyor, senin niye sesin çikmiyor' diyorum. Efendim görüsebilirmis ama masaya onlarin tekliflerini getiremezmis. Bak, bak... Kandirmacaya bak. Ya teklif gelmis, metne girmis zaten. Altili masanin teklifinde Avrupa Yerel Yönetimler Sarti yok mu? Var... Altili masanin teklifinde kayyumlarin alinip belediyelerin PKK'ya geri verilecegi yok mu? Var. Daha ne olacak? Çoktan gelmis masaya. HDP de PKK da açiklanan metne dahi girmis, daha niceleri var. Hanimefendi milleti kandiracagini zannediyor. Eger sen gerçekten samimi olarak 'HDP esittir PKK' diyorsan o zaman senin cumhurbaskani adayin PKK'yla görüsemez, görüsüyorsa masa adina görüsüyordur. Çünkü masanin cumhurbaskani adayi."

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, kimsenin milleti kandirilmasina müsaade etmeyeceklerini dile getirerek, "PYD'ye, Firat Kalkani, Zeytin Dali, Baris Pinari harekatlari düzenlenmesi için meclisten tezkere oylamalari yapilirken Sayin Kiliçdaroglu basta olmak üzere CHP'nin bazi genel baskan yardimcilarinin agzindan 'güneyimizde yani Suriye'nin kuzeyinde bir baskasi olacagina PYD, YPG yani PKK olsun' sözlerini duymadik mi? Altili masanin adayi cumhurbaskanligi seçimini kazandiginda Suriye'nin kuzeyinde PKK resmilesir. Buraya, tarihe bir not olarak düsüyorum ama biliyorum ki milletimiz buna müsaade etmeyecek, buna geçit vermeyecek." degerlendirmesinde bulundu.

- "Daha önce 'noter masasi' olan masa bir pazarlik masasina dönüsmüs"

Altili masaya bakildiginda "alti benzemez" gördüklerini anlatan Destici, "Meral Aksener Hanimefendi'nin tabiriyle daha önce 'noter masasi' olan masa, bir pazarlik masasina dönüsmüs. Masadakilerin hepsi düsmüs bakanlik ve milletvekilligi derdine. Ülke diye, millet diye bir öncelikleri yok." dedi.

IBB Baskani Ekrem Imamoglu'nun depremden etkilenen bölgeleri ziyaret ettigine vurgu yapan Destici, "IBB baskaninin isi yok mu? Istanbul'un 100 günlük suyu kalmis eger yagis olmazsa. Yagis olmazsa Istanbul susuz kalacak, belediye baskani bununla ilgilenmiyor ama ittifaktaki bir partinin genel baskanina refakat ediyor. Kendisi ayri bir programla yardim götürse, oradaki yardimlari organize etse, tabii ki gitsin gelsin ama kardesim, senin önceligin ittifaktaki bir partinin genel baskanina refakatçi olmak midir, bu millet seni bunun için mi seçti? Bu millet seni Istanbul'u yönet diye seçti." diye konustu.

Destici, Cumhur Ittifaki olarak yola ilk günkü azimle devam edeceklerini anlatarak, ittifakin ilkelerine uyan, "Büyük Türkiye" yürüyüsüne destek veren, ay yildizli bayragin altinda hür ve bagimsiz bir sekilde bir arada yasama idealini benimseyen bütün siyasi partilerin ittifaka katilmasindan memnuniyet duyacaklarini söyledi.

- "TBMM'de çogunlugu elde etmek çok mühimdir"

BBP'nin birinci önceliginin Cumhurbaskani Erdogan'in seçimi tekrar kazanmasi oldugunu vurgulayan Destici, Cumhur Ittifaki olarak mecliste çogunlugu elde etmenin de çok önemli oldugunu ifade etti.

Destici, BBP olarak kendi ad ve amblemleriyle Cumhur Ittifaki çatisi altinda seçime girmek istediklerini anlatarak, konusmasini söyle sürdürdü:

"Depremle karsi karsiya kaldik. Artik seçimlerde müzik ve yüksek sesli araçlar kullanmayacagiz. Artik seçimlerde yemekli, eglenceli toplantilar gerçeklestirmeyecegiz. Elimizdeki bütün imkanlari öncelikle deprem bölgesine, zorda olan kardeslerimize aktaracagiz. Seçim çalismalarimizi birebir vatandaslarimizi ziyaret ederek gerçeklestirecegiz. Seçim çalismalarimizi böyle genis katilimli toplantilarimizda sehitlerimizin, depremde hayatini kaybeden kardeslerimizin ruhlarina Fatihalar okuyarak, onlari anarak ama öbür taraftan da seçimin önemini anlatarak ve vatandaslarimizi BBP çatisi altinda toplanmaya ve Cumhur Ittifaki'ni desteklemeye davet edecegiz. Bizim safimiz da tarafimiz da durusumuz da bellidir. Bizim durusumuz, devletimizin, milletimizin, ülkemizin bütünlügünün yanindadir. Safimiz bunun teminati olan, bunu devam ettirme için gayret eden Cumhur Ittifaki'dir, yani cumhurun yanindayiz. Adayimiz da Cumhurbaskani'miz Sayin Recep Tayyip Erdogan'dir."

Destici, konusmasinin ardindan BBP'ye yeni katilan üyelere rozet takti.