Bundesbank Baskani Nagel: "Enflasyonla mücadelemiz bitmedi"Bahattin Gönültas

Bundesbank Baskani Nagel: "Enflasyonla mücadelemiz bitmedi"Bahattin Gönültas

BERLIN (AA) - Almanya Merkez Bankasi (Bundesbank) Baskani Joachim Nagel, fiyat baskisini azaltmak için Avro Bölgesi'nde daha fazla faiz artisi yapilmasi gerektigini savunarak, “Enflasyonla mücadelemiz bitmedi.“ dedi.

Nagel, Financial Times’a yaptigi açiklamada, yüksek enflasyon, ekonomi de büyüme ve Avrupa Merkez Bankasinin (ECB) faiz artirimlarina iliskin degerlendirmelerde bulundu.

ECB Yönetim Konseyi Üyesi de olan Nagel, yeni bir finansal krizle ilgili endiselere ragmen Avro Bölgesi'nde daha fazla faiz artisindan yana oldugunu belirterek, "Enflasyonla mücadelemiz bitmedi“ ifadesini kullandi.

Ekonomide fiyat baskilarinin güçlü ve genis tabanli oldugunun kesinlikle yanlis olmadigini belirten Nagel, faiz oranlarina atifta bulunarak, "Daha alinacak çok yol var, ancak kisitlayici alana yaklasiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

ECB’nin faiz oranlari artirmayi durdurduktan sonra faiz indirimi çagrilarina direnmesi gerektigini de savunan Nagel, ECB‘nin enflasyonla mücadelede "inatçi" olmasi gerektigini ifade etti.

Nagel, Silicon Valley Bank'in iflasi ve Credit Suisse'i çevreleyen çalkanti sonrasinda Avrupa bankalarinin borç verme konusunda artik daha temkinli davranacagini belirterek, su anda bir kredi krizi için çok erken oldugunu sözlerine ekledi.