Rhofa Enerji günes paneli üretimini iki katina çikaracakEbru Sengül Cevrioglu

Rhofa Enerji günes paneli üretimini iki katina çikaracakEbru Sengül Cevrioglu

ANKARA (AA) - Rhofa Enerji, Çerkezköy'deki günes paneli fabrikasinin yillik 350 megavat olan kurulu gücünü bu yil yapilacak yeni yatirimlarla 700 megavata çikarmayi hedefliyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, "Herkes Için Temiz Enerji" sloganiyla hareket eden Rhofa Enerji, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde, 15 bin metrekare kapali alanda kurulu entegre tesisinde, uluslararasi standartlara uygun günes paneli üretimi gerçeklestiriyor.

Rhofa Grup istiraklerinden olan ve 2020'de faaliyete geçen sirket, yüksek verimli fotovoltaik (PV) panelleri ile yilda 350 megavat kurulu güç kapasitesini 2023 yili içerisinde yapacagi yeni yatirimlarla 700 megavata çikaracak. Bu da yaklasik 550 bin PV panel imalatinin iki katina çikarilmasi anlamina geliyor.

Rhofa Enerji bünyesinde gelistirilen ürünler, ISO, CE, TUV ve IEC dahil olmak üzere, tüm önde gelen test kuruluslarinca detayli sekilde kontrol ediliyor ve bu sürecin ardindan sertifikalandiriliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Rhofa Grup ve Rhofa Enerji Yönetim Kurulu Baskani Hazreti Akdemir, köklü sanayi deneyimlerinin "önemli bir avantaj" oldugunu kaydetti.

Akdemir, su ifadeleri kullandi:

"Global çapta müteahhitlik ve proje gelistirme becerilerinin yani sira, yurt içinde de yaygin, sürdürülebilir ticari iliskilere sahibiz. Var olan altyapimiz, gücümüze güç katacak. Esnek yapimiz ve üretimde derinlesme de ön plana çikan degerlerimizden. Türkiye sektörde, Çin'in ardindan en büyük merkez haline gelecek. Bu noktada Rhofa Enerji olarak biz de, günes panellerimiz ile satis sonrasi hizmette sinirsiz güvence veriyoruz. Geri bildirim ve kalite konusunda çok hassasiz. Ürünlerimiz bütün cografyalarda çesitli testlerden geçiriliyor. Her türlü iklim kosuluna göre, -50, +50 sicaklik derecisine dahi uygun modifiye yapabiliyoruz."