ABD'de 3 yasindaki çocugun oynadigi silahin ates almasi sonucu 4 yasindaki ablasi öldüIslam Dogru

ABD'de 3 yasindaki çocugun oynadigi silahin ates almasi sonucu 4 yasindaki ablasi öldüIslam Dogru

NEW YORK (AA) - ABD’nin Teksas eyaletinde 3 yasindaki kiz çocugunun oynadigi silahin ates almasi sonucu 4 yasindaki ablasinin öldügü bildirildi.

Harris Bölge Serifi Ed Gonzalez, yerel basina yaptigi açiklamada, olayin Houston kentinde bir apartman dairesinde meydana geldigini belirtti.

Olay sirasinda ebeveynlerin diger odada oldugunu aktaran Gonzalez, çocuklarin baska odada gözetimsiz birakildigini söyledi.

Gonzalez, "3 yasindaki çocuk yari otomatik dolu silahi eline almis. Aile fertleri silah sesini duyduktan sonra odaya kosmus ve vurulan 4 yasindaki çocugun tepki vermedigini görmüs. Bunun üzerine polisi aramislar." açiklamasinda bulundu.

Benzer trajik durumlarin daha önce de meydana geldigini ifade eden Gonzalez, 4 yasindaki çocugun olay yerinde hayatini kaybettigi bilgisini paylasti.

- ABD'de silahlanma

ABD, dünyada kisi basina en fazla atesli silahin düstügü ülke olarak ön plana çikiyor. Silaha erisimin son derece kolay oldugu ABD'de, silah alma ve tasima en önemli anayasal haklardan biri olarak görülüyor.

ABD Anayasasi'nda 1791’de yapilan ilk 10 düzenleme arasinda, sivil halkin silah sahibi olma ve tasima özgürlügünü anayasal garanti altina alan meshur "Ikinci Düzenleme" (Second Amendment) bulunuyor.