Içisleri Bakani Soylu, Malatya'da konustu: (1) Cihan Okur,Kemal Ceylan,Muhammed Kaygin- "Deprem nedeniyle hayatini kaybeden vatandaslarimizin sayisinin 48 bin 448 oldugunu belirtmek isterim. Bunlarin içerisinde yabanci uyruklu sayisi ise 6 bin 660 ve bunlarin büyük bir bölümü Suriyeli kardeslerimiz" - "Su anda nüfusa tescil olmayan ve kimliklendirmesi Adli Tip Kurumu marifetiyle devam eden vatandasin sayisi ise 1615, bunlarin bir kismi yine yabanci uyruklu bir kismi ise Türkiye Cumhuriyeti vatan

Içisleri Bakani Soylu, Malatya'da konustu: (1) Cihan Okur,Kemal Ceylan,Muhammed Kaygin- "Deprem nedeniyle hayatini kaybeden vatandaslarimizin sayisinin 48 bin 448 oldugunu belirtmek isterim. Bunlarin içerisinde yabanci uyruklu sayisi ise 6 bin 660 ve bunlarin büyük bir bölümü Suriyeli kardeslerimiz"
- "Su anda nüfusa tescil olmayan ve kimliklendirmesi Adli Tip Kurumu marifetiyle devam eden vatandasin sayisi ise 1615, bunlarin bir kismi yine yabanci uyruklu bir kismi ise Türkiye Cumhuriyeti vatan

MALATYA (AA) - Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Deprem nedeniyle hayatini kaybeden vatandaslarimizin sayisinin 48 bin 448 oldugunu belirtmek isterim. Bunlarin içerisinde yabanci uyruklu sayisi ise 6 bin 660 ve bunlarin büyük bir bölümü Suriyeli kardeslerimiz." dedi.

Soylu, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptigi açiklamada, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin etkiledigi Malatya'da, ilk günden itibaren koordinasyonu saglayan Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'un baskanliginda bir degerlendirme yaptiklarini söyledi.

Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybeden vatandaslarin sayisiyla ilgili bilgi veren Soylu, "6 Subat'tan bu yana kadar Nüfus Idaresi'nin tescil ettigi, deprem nedeniyle hayatini kaybeden vatandaslarimizin sayisinin 48 bin 448 oldugunu belirtmek isterim. Bunlarin içerisinde yabanci uyruklu sayisi ise 6 bin 660 ve bunlarin büyük bir bölümü Suriyeli kardeslerimiz. Su anda nüfusa tescil olmayan ve kimliklendirmesi Adli Tip Kurumu marifetiyle devam eden vatandasin sayisi ise 1615, bunlarin bir kismi yine yabanci uyruklu bir kismi ise Türkiye Cumhuriyeti vatandasi. Dört vatandasin da kimliklendirme çalismasi Malatya'da devam etmektedir." diye konustu.

Depremzede vatandaslara nakdi yardimlarin hiz kesmeden devam ettigini aktaran Soylu, söyle devam etti:

"Nakdi yardim konusunda bugüne kadar 1 milyon 508 bin 108 hane, az hasarli, orta hasarli, agir hasarli, yikik veya acil yikilacak olarak müracaat etti. Bunun 1 milyon 376 bin 947 hanesine, 10'ar bin liralik ödemeler gerçeklestirildi. Arti bir ödeme daha vardi tasinma yardimi, devletimiz tarafindan verilecek. 356 bin 602 hane var tasinma yardimina basvuran, bunun da 232 bin 894 hanesine 15 bin liralik ödemeler yapildi, yapilmaya devam edecek. Su ana kadar 512 bin vatandasimiz kira yardimina basvurdu, degerlendirmeler yapiliyor bunlar da diger yardimlar gibi hesaplarina aktarilmis olacak."

- "Su ana kadar kurulumu biten konteyner sayisi 21 bin"

Vatandaslarin barinma sorunuyla ilgili çalismalari sürdürdüklerini anlatan Soylu, su bilgileri paylasti:

"Su ana kadar deprem bölgesindeki vilayetlerimizde ve ilçelerimizde planlanan konteyner alani 239, planlanan konteyner sayisi ise 115 bin 585, yani 115 bin 585 aile buralarda barindirilabilecek. Su an kurulumu biten konteyner alan sayisi 23, su ana kadar kurulumu biten konteyner sayisi ise 21 bin, konteynerde barinmaya baslayan kisi sayisi ise 85 bin. Su ana kadar, AFAD ve STK'ler tarafindan dagitimi yapilan ve kurulan çadir sayisi 433 bin 536 ve çadir kent sayisi ise 354. Günlük sicak yemek dagitimi ise Malatya'da 481 bin sicak yemek, tüm bölgede ise 3 milyon 882 bin sicak yemek dagitiliyor. Yine bölgede 4 milyon ekmek dagitiliyor, Malatya'da ise 260 bin ekmek dagitiliyor. "

(Sürecek)