Trabzonspor Baskani Ertugrul Dogan: "Basarilara yenilerini ilave edecegiz"Selçuk Kiliç- "Kulübümüzün bugünkü ekonomisi ve saha sonuçlari arzuladigimiz noktada olmayabilir. Ancak yakin zamanda inanç ve inatla bu sorunlari çözerek yeniden bir baslangiç yapacagiz"

Trabzonspor Baskani Ertugrul Dogan: "Basarilara yenilerini ilave edecegiz"Selçuk Kiliç- "Kulübümüzün bugünkü ekonomisi ve saha sonuçlari arzuladigimiz noktada olmayabilir. Ancak yakin zamanda inanç ve inatla bu sorunlari çözerek yeniden bir baslangiç yapacagiz"

TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Baskani Ertugrul Dogan, yeniden basarilar kazanacaklari bir ortami saglayacaklarini söyledi.

Ertugrul Dogan, Trabzonspor dergisinde yer alan yazisinda, futbolun dogru planlama ve en az hatayla geçis yapilmasi gereken bir organizasyon oldugunu belirterek, "Hem sahada hem ekonomide güçlü olmak zorundasiniz. Avrupa'daki kulüplere baktigimizda hemen hemen her yil yarisin içerisindeler ve sampiyonluklar da kazaniyorlar. Bunlari yaparken en temel öncelikleri akademi ve scouting. Yani üretiyorlar, yarisiyorlar, hem oyuncu satarak hem de sponsorluk ve ürün satislariyla sürdürülebilir ekonomiyi en dogru sekilde uyguluyorlar." ifadelerini kullandi.

Trabzonspor'un kaynak olarak en verimli bölgede bulundugunu dile getiren Dogan, "Ancak bunu isleyebilecek organizasyon maalesef dogru sekilde kurulmadigindan, burnumuzun dibindeki çogu yetenekli genç oyuncu Türkiye'de ya da Avrupa'daki takimlara gidiyor. O takimlar bu oyuncularin satisindan milyonlarca lirayi kasalarina koyuyor, biz ise uzaktan seyrediyoruz. Artik seyretmemeliyiz. Bunun için yukarida bahsettigim dogru organizasyonu ve sürdürebilir ekonomiyi saglamak zorundasiniz. Su bir gerçek ki kendi öz kaynaklarindan üretmedigin ve satamadigin sürece saha da kulüp kasasi da zarara ugruyor." degerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor'un geçmiste hem üretip hem yaristigini, bugün de ayni modeli çok rahatlikla uygulayabilecegini vurgulayan bordo-mavili kulübün baskani; kisa, orta ve uzun vade planlarini su sekilde siraladi:

"Takimin yillik maas bütçesi ödenebilir seviyeye düsürülecek. Basta stadyum olmak üzere yeni sponsorluklar kazandirilacak ve gelir getirici projeler hayata geçirilecek. TS Club tarafindaki organizasyon ile loca, bilet ve kombine satislari yeniden düzenlenecek. Akademi ile scouting güçlendirilerek gerek altyapi gerek Türkiye gerekse Avrupa'dan yetenekli ve gelecek vadeden oyuncular kulübümüze kazandirilacak. Yurt içi ve yurt disindaki taraftarlarimizin kulübümüzle daha yakin iliskiler kurabilmesi amaciyla çesitli sosyal projeler hayata geçirilecek."

Mevcut durumu düzelteceklerini aktaran Dogan, "Kulübümüzün bugünkü ekonomisi ve saha sonuçlari arzuladigimiz noktada olmayabilir. Ancak yakin zamanda inanç ve inatla bu sorunlari çözerek yeniden bir baslangiç yapacagiz. Hiç süphe olmasin, 1975-76 sezonunda Anadolu ihtilali yapilarak baslayan, 2021-2022'de coskunun zirve yaptigi sampiyonluklara, basarilara yenilerini ilave edecegiz." diyerek sözlerini tamamladi.