"Aralikli oruç" ile vücudunu ramazana hazirlayanlar orucu daha rahat tutuyorGökhan Yildiz- Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmani Gizem Gençyürek Yilmaz: - "Ramazan öncesi birçok kisi vücudunu hazirlamak adina 'aralikli oruç' veya 'uzun süreli açlik' gerektiren farkli beslenme sekillerini uyguluyor. Bu yöntemle porsiyonlarini azaltarak ramazan orucunu daha kolay ve saglikli bir sekilde geçirebilirler"

"Aralikli oruç" ile vücudunu ramazana hazirlayanlar orucu daha rahat tutuyorGökhan Yildiz- Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmani Gizem Gençyürek Yilmaz:
- "Ramazan öncesi birçok kisi vücudunu hazirlamak adina 'aralikli oruç' veya 'uzun süreli açlik' gerektiren farkli beslenme sekillerini uyguluyor. Bu yöntemle porsiyonlarini azaltarak ramazan orucunu daha kolay ve saglikli bir sekilde geçirebilirler"

ISTANBUL (AA) - Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmani Gizem Gençyürek Yilmaz, ramazan öncesi birçok kisinin vücudunu hazirlamak adina "aralikli oruç" veya "uzun süreli açlik" gerektiren farkli beslenme sekillerini uyguladigini belirterek, "Bu yöntemle porsiyonlarini azaltarak ramazan orucunu daha kolay ve saglikli bir sekilde geçirebilirler." ifadelerini kullandi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden yapilan açiklamada görüslerine yer verilen Yilmaz, ramazan ayina sayili günler kaldigini, 23 Mart'ta baslayacak ramazan ayinin kilo kontrolünü yönetmek ve saglik açisindan da çok önemli oldugunu bildirdi.

Aralikli orucun, diyet yöntemi degil, beslenme sekli oldugunu belirten Yilmaz, sunlari kaydetti:

"Ramazan öncesi birçok kisi vücudunu hazirlamak adina 'aralikli oruç' veya 'uzun süreli açlik' gerektiren farkli beslenme sekillerini uyguluyor. Bu yöntemle porsiyonlarini azaltarak ramazan orucunu daha kolay ve saglikli bir sekilde geçirebilirler. Diyabet gibi kronik hastaliklari bulunmayanlar ramazan ayi sonrasinda da daha küçük porsiyonlarla aralikli beslenmeyi sürdürebilir."

Saglikli kisilerin "aralikli oruç" beslenme yöntemini uygulayabilecegini belirten Yilmaz, "Hamile kalmak isteyenler, gebe, emziren, çocuk ve metabolizmasi zayif kisiler için uygun degil. Uzun süre açlik gerektiren bir beslenme sekli oldugundan diyabet hastalarinda tavsiye etmiyorum." ifadelerini kullandi.

Aralikli orucun daha çok hangi besinlerin tüketilmesi degil, hangi saatlerde tüketilmesi gerektigini belirleyen bir beslenme sekli oldugunu aktaran Yilmaz, bu beslenme tarzinin birkaç farkli modeli oldugunu, uygulama isteginin basinda kisilerin klasik diyet yöntemlerinden sikilmis olmasi ve degisik yöntemler ile kilo kaybi istegi bulundugunu belirtti.

Yilmaz, "Bu beslenme seklinin temel mantiginda diyet kisitlarindan çok beslenme saatiyle ilgili kisitlar bulundugundan son dönemde insanlar için cazip hale geldi. Sürekli ayni düzende beslenme programi uygulayan kisilerin metabolizmalarini sasirtmalari adina denenebilir. Uzun vadede yasam tarzi haline geldigi takdirde kilo kaybindan daha çok kilo kontrolü saglayabilir." degerlendirmesinde bulundu.