Temel Karamollaoglu, Saadet Partisi Genisletilmis Istanbul Il Divani'nda konustu:Lale Bildirici Büyükkarakaya- "Aile, bir erkek bir kadin ve çocuklardan meydana gelir. Bunu da unutmamaliyiz. Iki tane erkek, iki tane kadin bir araya gelmis, 'Biz de bir aileyiz.' Hadi oradan. Biz aile mefhumunu toplumun diri kalmasi, canli tutulmasi için elzem görürüz" - "(Altili Masa) Biz ülkeyi birlikte yönetecegiz. Dis politikada da iç politikada da birlikte davranacagiz, birlikte hareket edecegiz. Bu noktada b

Temel Karamollaoglu, Saadet Partisi Genisletilmis Istanbul Il Divani'nda konustu:Lale Bildirici Büyükkarakaya- "Aile, bir erkek bir kadin ve çocuklardan meydana gelir. Bunu da unutmamaliyiz. Iki tane erkek, iki tane kadin bir araya gelmis, 'Biz de bir aileyiz.' Hadi oradan. Biz aile mefhumunu toplumun diri kalmasi, canli tutulmasi için elzem görürüz"
- "(Altili Masa) Biz ülkeyi birlikte yönetecegiz. Dis politikada da iç politikada da birlikte davranacagiz, birlikte hareket edecegiz. Bu noktada b

ISTANBUL (AA) - Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, "Aile, bir erkek bir kadin ve çocuklardan meydana gelir. Bunu da unutmamaliyiz. Iki tane erkek, iki tane kadin bir araya gelmis, 'Biz de bir aileyiz.' Hadi oradan. Biz aile mefhumunu toplumun diri kalmasi, canli tutulmasi için elzem görürüz." dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin Genisletilmis Istanbul Il Divani Toplantisi'nda konusan Karamollaoglu, Islam aleminin kalbinin adeta Istanbul'da attigini söyledi.

Karamollaoglu, bir seçime dogru gittiklerini, ülkenin bugünkü sartlarda yeniden sekillenmesi için adimlar atmaya gayret ettiklerini belirterek, "Zor bir dönemden geçiyoruz. Zor kararlar almak mecburiyetindeyiz. Ancak sunu unutmayalim. Bizim davamiz haktir. Biz, bu davadan hiçbir zaman dönmeyecegiz." diye konustu.

Hem ülkenin hem de dünyanin içinde bulundugu sartlarin her geçen gün zorlastigini savunan Karamollaoglu, bunun üzerine ülkede kisa bir zaman önce cereyan eden depremlerin yasandigini animsatti.

Karamollaoglu, "Baskanlik sistemini biz dogru bir sistem olarak benimsememistik. Aslinda geçmiste bugün 'Altili masa' denilen veya 'Millet Ittifaki' olarak tarif ettigimiz masa, ilk basta bu konu üzerine insa edilmistir. cumhurbaskanligi sisteminin bugünkü haliyle ülkemize faydali olmayacagini düsünmüstür." degerlendirmesini yapti.

Merhum Basbakanlardan Necmettin Erbakan'in Saadet Partisi Genel Baskani olarak hayata veda ettigine dikkati çeken Karamollaoglu, sunlari söyledi:

"Erbakan Hocamiz, son nefesini verirken nasil bu davaya sahip çiktiysa biz de bu davaya hayatimizin sonuna kadar sahip çikacagiz, eger hakiki manada Milli Görüsçü'ysek. Prensiplerimiz degismedi. Biz yine ahlaki ve manevi degerlerimizin ihyasi için çalismaya gayret edecegiz. Bu bizim olmazsa olmazimiz. Ancak zayif bir dünya bu idealleri koruyamaz, tasiyamaz. Bunun için de maddi kalkinmaya mecburuz. Ülkemizde yasayan her insanin rahat çalisacagi bir isi, geçimini saglayacak kadar bir ücrete sahip olmasi icap eder. Bu bizim idealimiz."

- "Biz Büyük Orta Dogu Projesi'ne riza gösteremeyiz"

Karamollaoglu, ailenin toplumun temeli ve çekirdegi oldugunu bildirdi.

Aile mefhumunun dejenere edilmesine riza gösteremeyeceklerini dile getiren Karamollaoglu, "Aile, bir erkek bir kadin ve çocuklardan meydana gelir. Bunu da unutmamaliyiz. Iki tane erkek, iki tane kadin bir araya gelmis, 'Biz de bir aileyiz.' Hadi oradan. Biz aile mefhumunu toplumun diri kalmasi, canli tutulmasi için elzem görürüz. Ikincisi de dünya düzeni hizla bozuluyor. Ülkeler birbirleriyle ihtilafli hale getiriliyor. Ama bizim bölgemizde, bizi tehdit eden en önemli hedef büyük Orta Dogu Projesi'dir. Biz Büyük Orta Dogu Projesi'ne riza gösteremeyiz." dedi.

Millet Ittifaki'nin 6 üyesi olarak aralarinda bir mutabakat sagladiklarini aktaran Karamollaoglu, sunlari ifade etti:

"Biz ülkeyi birlikte yönetecegiz. Dis politikada da iç politikada da birlikte davranacagiz, birlikte hareket edecegiz. Bu noktada bir ittifak saglandi. Bu da topluma deklare edildi. Insallah seçimlerin neticesinde Sayin Kiliçdaroglu'nun cumhurbaskani seçilecegini hemen hemen garanti gibi görüyorum. Ama seçim, sartlar nasil olur bilmiyoruz. Elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Burada suna dikkat etmemiz lazim. Evet, yeri geldiginde bazi tenkitlerle karsi karsiya kaliyoruz. Dogru, geçmiste CHP'nin icraatlarindan sikintili dönemler olmus. Bunu da görüyoruz ama bugüne kadar aralarindan sadece bir kisi çikti. O da Sayin Kiliçdaroglu."

Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde en iyi neticeyi almak için gayret göstereceklerini kaydeden Karamollaoglu, "Maalesef bizi üzen ama hayra vesile olur diye düsündügümüz Yeniden Refah Partisi'nin yaptigini yapamayiz. Iki günde çark edemeyiz. Hangi sartlardan dolayi böyle hizli bir çark yaptilar, onu bilmiyorum. Ama attiklari adimin, verdikleri kararin kendileri için faydali oldugu kanaatinde degilim." seklinde konustu.