Brent petrolün varil fiyati 85,47 dolarFirdevs Yüksel

Brent petrolün varil fiyati 85,47 dolarFirdevs Yüksel

ISTANBUL (AA) - Brent petrolün varili uluslararasi piyasalarda 85,47 dolardan islem görüyor.

Dün 85,60 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyati, günü 84,94 dolar seviyesinde tamamladi. Brent petrolün varil fiyati, bugün saat 09.33 itibariyla kapanisa göre yüzde 0,62 artisla 85,47 dolar oldu. Ayni dakikalarda Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 81,16 dolardan alici buldu.

Fiyatlardaki yükseliste, ABD'nin ham petrol stoklarinda düsüs öngörüsü ve OPEC+ üyesi ülkelerin arz kesintisi karari etkili oldu.

Amerikan Petrol Enstitüsü, ülkenin ham petrol stoklarinda geçen hafta önceki haftaya göre 4 milyon 346 bin varil düsüs tahmin edildigini açikladi. Piyasa beklentisi, 1 milyon 800 bin varil düsüs olacagi yönündeydi.??

ABD'nin ticari ham petrol stoklarinda beklentileri asan düsüs öngörüsü, ülkede talebin güçlü seyrettigi algisiyla fiyatlari yukari yönlü destekledi.

ABD Enerji Enformasyon Idaresinin resmi stok verileri bugün açiklanacak.

Petrol Ihraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC disi bazi üretici ülkelerden olusan OPEC+ grubu üyesi 9 ülkenin günlük yaklasik 1,6 milyon varillik ek üretim kesintisi karari da fiyatlari desteklemeye devam ediyor.

Öte yandan, dünyanin en büyük petrol tüketicileri ABD ve Çin'de açiklanan makroekonomik verilerde ekonomik aktivitenin yavasladigina iliskin isaretler fiyatlarin yükselisini sinirladi.

Brent petrolde teknik olarak 85,53 ile 85,82 dolar araliginin direnç, 85,24 ile 84,95 dolar araliginin ise destek bölgesi olarak izlenebilecegi belirtiliyor.