QNB Finansportföy Kristal Serbest Fon satisa sunulduUgur Aslanhan- QNB Finansportföy Genel Müdürü Egemen Erden: - "Hayata geçirdigimiz QNB Finansportföy Kristal Serbest Fon ile de finansal piyasalarin derinlesmesi ve yatirim araçlarindaki çesitliligi artirmayi hedefledik"

QNB Finansportföy Kristal Serbest Fon satisa sunulduUgur Aslanhan- QNB Finansportföy Genel Müdürü Egemen Erden:
- "Hayata geçirdigimiz QNB Finansportföy Kristal Serbest Fon ile de finansal piyasalarin derinlesmesi ve yatirim araçlarindaki çesitliligi artirmayi hedefledik"

ISTANBUL (AA) - QNB Finansportföy, yatirim araçlarina bir yenisini daha ekleyerek avro cinsi varliklara yatirim yapan ve döviz cinsi mutlak getiri hedefleyen QNB Finansportföy Kristal Serbest (Döviz- Avro) Fon'u satisa sundu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, QNB Finansportföy Kristal Serbest Fon, risk ve getiri dengesi gözetilerek hayata geçirildi.

Fonun toplam degerinin en az yüzde 80'i devamli olarak Hazine ve Maliye Bakanligi tarafindan avro cinsinden ihraç edilen borçlanma araçlari ve kira sertifikalari ile yerli ihraççilarin avro cinsinden ihraç edilen dis borçlanma araçlari (eurobond), para ve sermaye piyasasi araçlarindan olusuyor.

Avro birikimlerini diledigi vadede degerlendirmek isteyen, döviz mevduata alternatif olarak daha yüksek katma deger yaratmayi amaçlayan nitelikli yatirimci statüsündeki gerçek ve tüzel yatirimcilara sunulan yatirim fonunda, minimum giris kosulu bulunuyor. Yatirimcilar, fon için katilim payi alim/satim taleplerini her is günü iletebiliyor.

- "Yatirim araçlarindaki çesitliligi artirmayi hedefledik"

Açiklamada konuya iliskin degerlendirmeleri yer alan QNB Finansportföy Genel Müdürü Egemen Erden, sirket olarak tüm paydaslari için katma deger yaratma misyonuyla çalismalarini sürdürdüklerini bildirdi.

Hayata geçirdikleri "QNB Finansportföy Kristal Serbest Fon" ile finansal piyasalarin derinlesmesi ve yatirim araçlarindaki çesitliligi artirmayi hedeflediklerini kaydeden Erden, "Ülke ekonomisinin gelismesinde de büyük rol oynayan yatirimlari uzman kadromuzla en dogru sekilde degerlendirmek için etkin bir iletisim anlayisiyla çalismalarimiza devam edecegiz." açiklamasinda bulundu.