Trabzonspor Istisare Kurulu Baskani Erol Tuna'dan göreve gelecek yönetim kuruluna tavsiyeler:Selçuk Kiliç- "Saha performansindaki yol haritasi, belli bir yüzdede olmak sartiyla öze dönüs, kulüp performansinda ise ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda performansi üst seviyelere çikartmak olmalidir" - "Unutulmamalidir ki bedeli her ne olursa olsun gereksiz veya bir hirs ugruna yapilan her transfer, takimin ruhunu olumsuz etkileyecegi gibi bedeli yöneticiler tarafindan ödense bile bu bedelin nihayet

Trabzonspor Istisare Kurulu Baskani Erol Tuna'dan göreve gelecek yönetim kuruluna tavsiyeler:Selçuk Kiliç- "Saha performansindaki yol haritasi, belli bir yüzdede olmak sartiyla öze dönüs, kulüp performansinda ise ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda performansi üst seviyelere çikartmak olmalidir"
- "Unutulmamalidir ki bedeli her ne olursa olsun gereksiz veya bir hirs ugruna yapilan her transfer, takimin ruhunu olumsuz etkileyecegi gibi bedeli yöneticiler tarafindan ödense bile bu bedelin nihayet

TRABZON (AA) - Trabzonspor Istisare Kurulu Baskani Erol Tuna, göreve gelecek bordo-mavili kulübün yönetim kuruluna tavsiyelerde bulundu.

Tuna, yaptigi yazili açiklamada, kulübün aldigi olaganüstü kongre karari dogrultusunda 25-26 Mart tarihlerinde kongre sürecinin tamamlanacagini ve yeni yönetim kurulu ile baskanin belirlenecegini animsatti.

Görevde bulundugu günden itibaren kulüp baskanlari, yöneticiler, divan kurulu baskanlari ve denetleme kurulu baskanlari ile gerek yüz yüze gerekse telefonla çok sayida görüsmeler yaptigini vurgulayan Tuna, söyle devam etti:

"Kulübümüzü spekülasyonlara karsi korumak ve çok basliligi engellemek amaciyla söz konusu görüsmelerin içeriklerini kamuoyuyla paylasmamayi en saglikli yöntem olarak tercih ettim. Geldigimiz nokta itibariyla bu tercihin yerinde bir karar oldugunu görüyorum. Göreve geldigi tarihten istifasini verdigi güne kadar kulübümüz yönetimini temsil eden Sayin Ahmet Agaoglu'na ve yönetimine, elde edilen 1 Türkiye Kupasi, 2 Süper Kupa, 1 lig ikinciligi ve elbette 2021-2022 yilindaki gururla sahip oldugumuz 8. sampiyonlugumuz için tesekkürlerimi sunuyorum. Tüm bu süre zarfinda kendilerinin diyaloga açik bir yaklasimla ve içtenlikle fikir alisverisini sürdürdüklerini ifade etmek gerekir."

Tuna, Baskan Agaoglu ve yönetiminin bu süre zarfinda Trabzonspor'u marka degeri olarak üst seviyelere çikarttigini, bütün futbol paydaslari tarafindan takdir edildigini belirterek, bu özlenen tabloda büyük gayretleri bulunan Agaoglu ve yönetim kuruluna tekrar tesekkür etti.

Mevcut yönetimden Asbaskan Ertugrul Dogan'in kulüp baskanligi adayligini, kendisinin güncel ve detayli bilgiye sahip olmasi dolayisiyla son derece degerli bulduguna isaret eden Tuna, "Ayrica yillar sonra sampiyonlugun gelmesini ve kulüp marka degerinin güçlenmesini saglayan yönetim ekibinden bir isim olarak Sayin Ertugrul Dogan'in deneyiminin, devamlilik açisindan büyük katki sunacagini düsünüyorum. Bugün itibariyla baska bir baskan adayinin olmamasi, camiamizin da Sayin Ertugrul Dogan'i destekledigini gösteren önemli bir gelismedir. Kulüp yönetiminin bir devamlilik içerisinde mevcut yönetimin takviyesiyle yol almasinin, basarinin tesisi adina degerli oldugunu düsünüyorum. Bizler, her zaman oldugu gibi bundan sonra da Trabzonspor'un gelecegi için desteklerimizi esirgemeyecegiz." ifadelerini kullandi.

Tuna, bu düsüncelerle birlikte karsi karsiya olunan sorunlarin çok yönlü degerlendirilmesi ve çözüme kavusturulmasi için Divan Baskani Ali Sürmen ve Denetleme Kurulu Baskani Mahmut Ören'in yaptigi kamuoyu bilgilendirmelerinin her noktasina katildigini kaydederek, bu açiklamalarin iyi anlasilmasinin gerekli ve zaruri oldugunu aktardi.

Önerilerin, gelecek olan yeni yönetim tarafindan dikkate alinmasinda ve kalici olarak uygulanmasinda büyük fayda gördügünü ifade eden Tuna, "Sayin baskanlarin görüs ve önerilerine ilave olarak, yeni gelecek yönetime tüzük geregi bazi tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Geçmiste, benzeri zorlu bir dönemde kulübümüzü toparlayip ekonomik dengesini saglayan, bagimsiz bir yapi haline getiren bir yönetim kurulunun asbaskani olarak esas faaliyetler ve yönetici para katkisini asgariye indirmek, hatta sifirlamak konusuna dikkat çekmek istiyorum. Zira o süreçte esas faaliyetlerimizi ve yönetici para katkisinin minimize edilmesini ana prensip olarak belirlemis ve yol haritamizi buna göre kurgulayarak basariya ulasmistik." degerlendirmesinde bulundu.


- "Trabzonspor'umuzun kimsenin cebine sigmayacagi mesajini verip geregini yapmalidir"

Esas faaliyetlerden birinin saha performansi, digerinin ise kulüp performansi oldugunu belirten Tuna, sunlari kaydetti:

"Bu iki baslikta alinacak olan önlemler, aslinda bizim esas faaliyetlerimizi ifade etmektedir. Saha performansindaki yol haritasi, belli bir yüzdede olmak sartiyla öze dönüs, kulüp performansinda ise ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda performansi üst seviyelere çikartmak olmalidir. Belirttigim üzere asbaskanlik dönemimizde yöneticinin para destegini en aza indirmek, hatta sifirlamak konusunda kulüp tarihinin en basarili performansi yakalanmisti. Bu konu, bundan sonraki yönetim politikalarinda kendine öncelikli olarak yer bulmalidir. Unutulmamalidir ki bedeli her ne olursa olsun gereksiz veya bir hirs ugruna yapilan her transfer, takimin ruhunu olumsuz etkileyecegi gibi bedeli yöneticiler tarafindan ödense bile bu bedelin nihayetinde kulüp kasasindan çikacagi asikardir. Bugün karsi karsiya kaldigimiz sikintilarin esas nedeni de budur. Her baskanimiz, her yöneticimiz, Trabzonspor'umuzun kimsenin cebine sigmayacagi mesajini verip geregini yapmalidir."

Tuna, gelisen futbol endüstrisinde rekabetçi olunmasi, kimligini asla kaybetmeden yatirimcisini ve taraftarini her zaman mutlu bir yapinin tesis edilmesi gerektigini vurgulayarak, su ifadeleri kullandi:

"Yine hizla gelisen futbol endüstrisi içerisinde olusacak kaynaklari tespit edebilme ve kullanma konusunda dogru danismanlik hizmetleri alinmali ve bilimsel çerçevede hareket edilmelidir. Saha tarafinda teknik direktörlerin futbolcu alimlari hakkindaki görüsleri elbette önemlidir ama yüzde 100 etkili ve etkin olmamalidir. Trabzonspor yönetimi, bu konuda her zaman basarili olmus geçmis kusagindan yardim, destek ve danismaliklar alarak salt teknik direktörüne göre degil, Trabzonspor'un futbol kimligine göre takim olusturmalidir. Görüldügü üzere teknik direktör istifa ettiginde, yeni gelen teknik direktöre takim yabanci kalabilmektedir."

Kulüp yönetiminin, danismanlarla birlikte kulüp oyuncularini belirleyip büyük oranda kendi takimini olusturmasi gerektigini kaydeden Tuna, "Yine unutulmamalidir ki Trabzonspor'un nasil altyapidan kendi oyuncusunu yetistirme gibi bir kabiliyeti varsa ayni sekilde kendi teknik direktörünü ve kendi yöneticisini yetistirme kabiliyetini gelistirmeli ve sürdürebilir hale getirmelidir. Zira rekabet ettigimiz rakiplerimiz, gelecekte hem kendi kulüplerine hem de Türk futboluna hizmet edecek kaliteli teknik adamlar yetistirmek üzere çalismalarini sürdürmektedir. Görüslerimi, yeni yönetime katki ve kolaylik saglamasi amaciyla paylastigimi özellikle vurgulamak isterim." ifadelerini kullandi.