Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi'nde cübbe giyme töreni yapildiLale Bildirici Büyükkarakaya- Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu: - "Su ana kadar Istanbul'dan yaklasik 4 bin 603 personelimiz depreme destege gitti. Bunlarin yaklasik 2 bini hekim" - Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl: - "Burasi hakikaten ay yildiz gibi parlayacak, ülkemizin egitiminden sagligina büyük vizyon sahibi insanlar yetistirecek. Burasini yeni Aziz Sancarlar yetistirecek bi

Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi'nde cübbe giyme töreni yapildiLale Bildirici Büyükkarakaya- Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu:
- "Su ana kadar Istanbul'dan yaklasik 4 bin 603 personelimiz depreme destege gitti. Bunlarin yaklasik 2 bini hekim"
- Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl:
- "Burasi hakikaten ay yildiz gibi parlayacak, ülkemizin egitiminden sagligina büyük vizyon sahibi insanlar yetistirecek. Burasini yeni Aziz Sancarlar yetistirecek bi

ISTANBUL (AA) - Saglik Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Basaksehir Çam Sakura Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi'nin (SUAM) 2022-2023 Akademik Yükselme, Ögretim Üyeleri Cübbe Giyme ve Belge Takdim Töreni, hastanenin konferans salonunda yapildi.

Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu, törende yaptigi konusmada, Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi'nin, açildigi günden bu yana büyük hizmetler verdigini söyledi.

Kovid-19 süreci ve Kahramanmaras merkezli depremlerdeki basarili mücadeleleri ile verdikleri desteklerden dolayi saglik çalisanlarina tesekkür eden Memisoglu, "Su ana kadar Istanbul'dan yaklasik 4 bin 603 personelimiz depreme destege gitti. Bunlarin yaklasik 2 bini hekim. Altmis tir gönderdik. Maalesef can kayiplari moralimizi ve canimizi acitiyor." dedi.

Prof. Dr. Memisoglu, yarinin 14 Mart Tip Bayrami oldugunu animsatarak, "14 Mart esasinda bir adanmisligin, bir idealizmin, 'Ya hürriyet ya ölüm' kelimesini Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir lidere söyletip, istiklal mücadelemizin baslangicidir ve bunu bir hekim arkadasimiz basarmistir. Bunun herkes tarafindan bilinmesi lazim. Onun için sizler bu toplumun liderlerisiniz, aydinlarisiniz ve akademik dedigimiz ögretim üyeleri sadece kendilerinden sorumlu degildir." ifadesini kullandi.

- "Iki yili askin sürede 2,5 milyon insana saglik hizmeti verdik"

Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Koordinatör Bashekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ise bugün cübbe giyecek meslektaslarin yakinlarinin ve ailelerinin burada olmasinin, ayri bir onur oldugunu dile getirdi.

Prof. Dr. Yiyit, hastane için saglik tesisi olarak yola çiktiklarini hatirlatarak, "Bunun yaninda ciddi bir akademik egitim sürecimiz eklendi. Biz, bu 2 yili askin sürede 2,5 milyon insana saglik hizmeti verdik, 200 binin üzerinde ameliyata imza attik ve bu hastanede 40 binin üzerinde çocuk dünyaya 'merhaba' dedi. Rakamlara bakinca saglik anlaminda büyük katkimiz oldu." degerlendirmesinde bulundu.

Saglikli Bilimleri Üniversitesine de ciddi bir katki sunduklarini anlatan Prof. Dr. Yiyit, sunlari kaydetti:

"Bizim kisa sürede 169 akademisyenimiz oldu. Su an birçogu bir ve ikinci yil olmak üzere uzmanlik egitimi alan 1335 ögrencimiz var. Her geçen gün de bu rakam katlaniyor. Yani saglik için çikilan bu yolda sagligin egitimi noktasinda da çok belirleyici olacagimizi düsünüyorum. Biliyorsunuz, yarin 14 Mart Tip Bayrami'ni kutladigimiz bir gün. Bu yil hem meslektaslarimizdan kayiplarimiz var hem de onlarin yakinlarindan. Onlara bassagligi diliyorum. Yaralarinin da tez zamanda sarilmasi adina her birimiz elimizden geleni yapiyoruz."

- "Burasi hakikaten ay yildiz gibi parlayacak"

Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de egitimdeki 7 yila yaklasan bir süre içerisinde üniversitelerini dünyada önemli bir yere hep birlikte getirdiklerini aktardi.

Prof. Dr. Erdöl, Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi'ni, istikbalde çok önemli yerlerden birisi olarak gördügüne dikkati çekerek, "Insallah umdugumuza dahil oluruz. Burasi hakikaten ay yildiz gibi parlayacak, ülkemizin egitiminden sagligina büyük vizyon sahibi insanlar yetistirecek. Burasini yeni Aziz Sancarlar yetistirecek bir yer olarak görüyorum." görüsünü paylasti.

Ülkede "asrin felaketi" olarak nitelenen depremlerin yasandigini animsatan Erdöl, "Depremde 450 civarinda meslek mensubumuz sehit oldu. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Kendi ögrencilerimizden 21 ögrenciyi maalesef bu deprem nedeniyle kaybettik. Onlar da deprem sehidi oldu." sözlerini sarf etti.

Açilis konusmalarinin ardindan yapilan törende, profesör, doçent ve doktor ögretim üyelerinin cübbelerini, Prof. Dr. Erdöl, Prof. Dr. Memisoglu ve Prof. Dr. Yiyit giydirdi.

Programin sonunda, katilimcilar hatira fotografi çektirdi.