CHP Genel Baskan Yardimcisi Agbaba Malatya'da esnafa konteyner teslim ettiYeter Erdine

CHP Genel Baskan Yardimcisi Agbaba Malatya'da esnafa konteyner teslim ettiYeter Erdine

MALATYA (AA) - CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle Malatya'da is yerlerini kaybeden 7 esnafa bir hayirsever is insani tarafindan gönderilen konteynerleri teslim etti.

Agbaba, Konak Mahallesi'ndeki konteyner dagitimi sirasinda gazetecilere yaptigi açiklamada, Malatya'nin büyük bir afet yasadigini söyledi.

Depremlerden kentin olumsuz etkilendigini aktaran Agbaba, söyle devam etti:

"Yaklasik 2,5 aydan beri mücadele ediyorum. Malatya'nin nasil yikildigini, sehir merkezinin yok oldugunu, Dogansehir ilçemizin, Dogansehir'in mahallelerinin, Yesilyurt'un, Barguzu'nun, Gündüzbey'in, Konak'in nasil yok oldugunu tüm Türkiye'ye duyurmaya çalisiyorum. Biz Malatya'nin derdini biliyoruz. Malatya'da nelerin oldugunu, adim adim gezerek, köy köy, mahalle mahalle gezerek biliyoruz. Malatya'nin ayaga kalkmasi gerekiyor. Malatya, terk edilecek bir sehir degil. Malatya, Türkiye'nin en güzel sehri. Hem tarimi hem ticareti hem de güzel insanlari var. O nedenle Malatya'yi terk etmemek lazim. Terk edenlere de bir an önce sehrinize dönün diyoruz. Malatya nasil ayaga kalkacak? Esnafi ayaga kalkarsa Malatya ayaga kalkacak, esnaf ayaga kalkarsa Malatya canlanacak. Esnaf canlanmadigi sürece, esnaf is yerini açmadigi sürece göç ettigi sürece Malatya'nin ayaga kalkmasi mümkün degil."

Bir is adaminin gönderdigi konteynerleri bugün esnafa teslim ettigine isaret eden Agbaba, "Önümüzdeki günlerde Yesilyurt'a, Gündüzbey'e, Malatya merkeze de is yerleri dagitacagiz. Malatya'yi hep beraber ayaga kaldirmaya çalisiyoruz. Malatya'nin beldelerini, Polat'i, Dogansehir'i, Erkenek'i, Kurucaova'yi, Ören'i hep beraber ayaga kaldirmaya çalisiyoruz." dedi.

Deprem nedeniyle Malatya'nin yerle bir oldugunu, sehir merkezi diye bir merkezin kalmadigini kamuoyuna anlatmaya çalistigini dile getiren Agbaba, sunlari kaydetti:

"Akpinar'i, Niyazi Misri'si, Turgut Temelli'si, Sire Pazari, Bakirci Pazari, Kasap Pazari ve Akpinar Meydani'nin yerinde dönüsmesi gerektigini, orada binalarin tekrar yapilmasi gerektigini savunuyoruz. Insallah Allah bize nasip ederse herkes bilsin ki kisa sürede o Malatya'yi, o Malatya kent merkezini ayaga kaldiracagiz. Size söz veriyorum. Bizim hafizamiz, bizim kentimiz, bizim baska yerde olmayan yassi kadayif aldigimiz yer, bizim baska yerde olmayan tava yaptirdigimiz yer... Orayi tekrar ayaga kaldirmak benim boynumun borcu."

Esnaftan destek isteyen Agbaba, "Cumhurbaskani seçimi önemli Kemal Kiliçdaroglu'nun seçilmesi önemli ama meclis çogunlugu da önemli. Meclis çogunlugunu saglamak için hepinizden katki istiyorum, destek istiyorum." diye konustu.